Ramazan öncesi Beypazarı ilçesinde gıda denetimleri

Ramazan öncesi Beypazarı ilçesinde gıda denetimleri arttı


ANKARA (A.A) - Beypazarı Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Ramazan ayı dolayısıyla gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerindeki denetimlerini artırdı.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İlçe Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Ramazan ayı öncesi gıda denetimleriyle ilgili çalışmalara hız verildiği belirtildi.
     Açıklamada, özellikle, toplu iftarların yapıldığı yerler ve buralara yemek sağlayan şirketler, fırınlar, lokantalar, sahurda açık bulanan yerler ile et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerleme üretimi yapan yerlerdeki resmi kontrollerin titizlikle sürdürüleceği vurgulanandı.
     İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, yaptıkları uyarılar ile tüketicilerin, ambalajsız açıkta satılan, üreticisi ve markası belli olmayan, üretim izni bulunmayan firmalara ait ürünleri satın almamaları konusunda uyarılırken, açıklamada, ürünlerin son tüketim tarihleri ile ambalajlarının sağlam olup olmadığının da kontrol edilmesi gerektiğine işaret edildi.
     Açıklamada, satın alınan gıdalarla ilgili ihbar ve şikayetlerin 174 Alo Gıda Hattı ya da en yakın ilçe gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerine yapılabileceği bildirildi.
     Denetimlerin ramazan ayı boyunca oluşturulan ekiplerle 24 saat süreceği kaydedildi.
    
     Yayıncı: Bilal Yakınbaş
<< Önceki Haber Ramazan öncesi Beypazarı ilçesinde gıda denetimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER