Ramazan Bayramına doğru

Ramazan Bayramına doğru -Kütahya Valisi Çiftçi, kutlama mesajı yayımladı -Kütahyada bayram namazı, 19 Ağustosta saat 06.58den itibaren kılınacak


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, 19 Ağustosta başlayacak Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     Çiftçi, mesajında, özünde sevgi ve saygının, milli birlik ve beraberliğin, yardımlaşma ve dayanışmanın anlamını bulduğu kutsal bir bayramı daha hep birlikte idrak etmenin mutluluğunun yaşanacağını bildirdi.
     Bayramların, dargınlık ve kırgınlıkların sona erdirildiği, sevgi, saygı ve hoşgörünün öne çıkarak birlik, beraberlik ve kaynaşmanın daha da pekiştiği müstesna günler olduğunu belirten Çiftçi, Bayramlarda yaşadığımız bu güzel duyguların daim olması dileğiyle tüm hemşehrilerimizin bayramını kutlar, sağlık mutluluk ve esenlikler temennisiyle saygı ve sevgiler sunarım ifadesini kullandı.
     Belediye Başkanı Mustafa İça da mesajında, hemşehrilerinin Ramazan Bayramını kutladığını belirtti.
    
     -Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü-
    
     Kütahya Müftüsü Mustafa Üskülüplü ise üç ayların başından itibaren idrak edilen mübarek günlerin toplum hayatında meydana getirdiği yardımlaşma duygusu, günahlardan arınmak için çırpınış ve duaların, Allaha teslimiyetin sonucu olduğunu ifade etti.
     Ramazandan sonra Müslümanlara düşenin, ramazanda kazanılan güzel hasletleri devam ettirmek bayram sevincinin uzun sürmesini sağlamak olduğuna işaret eden Üskülüplü, şunları kaydetti:
     Şurası unutulmamalıdır ki, İslam dininde fertler arasında yaratılışta fark yoktur. Zira hepsinin yaratıcısı Allahtır. Sorumluluklar eşittir. Buna karşılık verilen rızklar hangi inanca mensup olursa olsun çalışmasının karşılığıdır. İnanmak ile inanmamak arasında rızkın taksimatında adil davranılmıştır. Ancak kendisine, Dünyaya gelen nereden ve niçin geldi-, Ölen niçin ve nereye gitti-, Hayatla ölüm arasındaki iki minarenin kandilli mahyaları gibi gerilen ömür şeridi ne maksatla açıldı hangi gaye ile örüldü- sorularını sorup karşılığında olumlu cevap verebilenler cennetle müjdelenmiştir. Bu soruları kendimize sorduk, tutulan oruçları, kılınan teravihleri, verilen fitre ve zekatlar, yapılan yardımlarla teneffüs edilen manevi havanın verdiği güçle cevabını verdik. İnşallah Allahın rızasını kazandık ve böylece ramazanın sonunda da insanı mutlu eden, en güzel duygu olan sevmek, sevilmek ve sevindirmek duygusunu millet olarak, Müslüman olarak beraber yaşıyoruz. Cenab-ı Hak, bu sevincimizi daim eylesin. Bu duygularla Kütahyalı din kardeşlerimizin Ramazan Bayramınızı kutluyor, milletimiz, memleketimiz ve insanlık için huzur getirmesini Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum.
    
     -Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler-
    
     Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler de mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Ramazan ayının barış, kardeşlik ve bereket iklimini tüm benliğimizle idrak edip yaşamanın huzuruyla mübarek bir bayram gününe daha kavuşmanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz. İçinde sayısız güzellikleri barındıran bayramlar, insanları birbirine yakınlaştıran, kucaklaştıran ve toplumsal barışı pekiştiren çok anlamlı günlerdir. Dargınların barıştığı, dayanışma duygularının yoğunlaştığı, birlik ve beraberliğin pekiştiği bu bayramda birbirimizi sevgiyle ve sevinçle kucaklamalıyız. Toplumsal yapımızı güçlendiren bayramların getirdiği barış, huzur, kardeşlik ortamının değerini iyi bilmeli ve bu anlamlı günleri ruhuna uygun şekilde değerlendirmeliyiz. Bu düşüncelerle bütün hemşehrilerimizin ve İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramını kutluyor, bu güzel bayram coşkusunun kardeşliğimizi daha da güçlendirmesini, hem milletimiz hem İslam alemi hem de insanlık için barış, huzur ve refaha vesile olmasını diliyorum.
    
     -Bayram namazı saatleri-
    
     Bayram namazı, 19 Ağustos Pazar günü, Kütahya merkez, Altıntaş, Aslanapa ve Dumlupınarda saat 06.58den itibaren kılınacak.
     Namaz saatleri, Çavdarhisar için 06.59, Domaniç, Gediz, Tavşanlı için 07.00, Emet, Hisarcık, Pazarlar, Şaphane için 07.01, Simav için 07.02 olarak açıklandı.
    
     -Toplu bayramlaşma törenleri-
    
     Ramazan Bayramı dolayısıyla Valilik tarafından organize edilen geleneksel bayramlaşma töreni, 19 Ağustos Pazar günü 11.30-12.00 saatlerinde Belediye Kültür Sarayında yapılacak.
     CHP Kütahya İl Teşkilatından yapılan açıklamada, partinin İl Başkanlığındaki bayramlaşma töreninin 20 Ağustos Pazartesi günü 11.30-13.30 saatlerinde yapılacağı duyuruldu.
    
     -Kütahya-Balıkesir hattında tren sefere konuldu-
    
     Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından bayramda ulaşımda oluşabilecek yoğunluğun azaltılması amacıyla Kütahya-Balıkesir hattında karşılıklı tren sefere konuldu.
     Balıkesirden saat 07.28de kalkacak tren, Kütahyaya 12.55te ulaşacak. Kütahyadan 16.15te sefere başlayacak tren de 21.43te Balıkesirde olacak.
     Tren, 26 Ağustosa kadar seferlerine devam edecek.
    
     -Mezarlıklar temizlendi-
    
     Kütahya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Mezarlıklar Birimi ekipleri, Ramazan Bayramı öncesi kentteki mezarlıklarda bakım ve temizlik çalışması yaptı.
     Vatandaşların, hayatını kaybeden yakınlarına karşı dini görevlerini rahat ve temiz bir ortamda yerine getirebilmesi için Evliya Çelebi, Ahi Erbasan, Ahi Evran, Asri, Musalla, Sultanbağı ve Hıdırlık mezarlıklarında temizlik gerçekleştirildi.
    
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Ramazan Bayramına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER