Ramazan Bayramı

Ramazan Bayramı -Erzurum Valisi Öztürk: Bayramlar, insanlarımız arasında yardımlaşma, dayanışma, sevinç, coşku ve barış duygularının yoğun bir biçimde yaşandığı müstesna günlerdir


ERZURUM (A.A) - Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, bayramların, insanlar arasında yardımlaşma, dayanışma, sevinç, coşku ve barış duygularının yoğun bir biçimde yaşandığı müstesna günler olduğunu belirtti.
     Vali Öztürk, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bir Ramazan Bayramını daha birlik, beraberlik, huzur ve güven içinde idrak etmenin mutluluk ve sevincinin yaşandığını vurguladı.
     Geride bıraktığımız Ramazan ayında belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve maddi durumu iyi olan vatandaşların adeta bir hayır yarışına girdiğini ve muhtaç ailelere, Dadaşa yakışır bir mertlik ve olgunlukla yardımda bulunduğunu anlatan Öztürk, şunları kaydetti:
     Bayramlar, insanlarımız arasında yardımlaşma, dayanışma, sevinç, coşku ve barış duygularının yoğun bir biçimde yaşandığı müstesna günlerdir. Ülkemizde ve özellikle ilimizde dolu dolu yaşanan mübarek Ramazan ayını geride bırakarak, bir bayrama daha ulaşmış bulunmaktayız. İslam alemine ve bütün dünyaya kardeşlik ve dostluk mesajı veren bu müstesna günler ilimizde de ruhuna uygun şekilde idrak edilmektedir.
     Ramazan ayında belediyelerin, sivil toplum kuruluşlarının ve maddi durumu iyi olan vatandaşların muhtaç ailelere, yardımda bulunduğunu ifade eden Öztürk, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahibi ailelere her zamankinden daha fazla ayni ve nakdi yardım yaptığını, uzun zamandır Erzurumda barınan Afganistanlı ailelere de sahip çıkıldığını, her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti.
     Öztürk, Ramazan ayında Erzurumun Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan Süper Kupa finaline ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, şöyle devam etti:
     Maç sonucu spor organizatörleri ilimizden memnuniyetlerini ifade ederek, ayrılmışlardır. Bu takdire şayan durum içinde bütün dadaşlara kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.
     Bu duygu ve düşüncelerle; sevgi, barış, hoşgörü ve mutluluğun egemen olduğu, insan hak ve hürriyetlerinin, adalet ve hukukun gözetildiği, savaş, terör ve yoksulluğun geride kaldığı bir dünya için bayramların iyi bir fırsat olduğu düşüncesiyle, Valiliğimizin, merkez ve taşra teşkilatlarında görev yapan bütün mensuplarının ve ailelerinin, idari, adli ve askeri tüm personelimizin, kamu kurum ve kuruluşlarındaki bütün çalışanların, sivil toplum kuruluşlarının ve kadirşinas Erzurumlu hemşehrilerimin Ramazan Bayramıtebrik ediyor, bayramlarını sağlık mutluluk ve huzur içinde geçirmeleri temennisiyle, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
    
     Muhabir: Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Muharrem Aksakallı

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER