Prof. Summererden muhtarlara tarihi eser konferansı

Prof. Summererden muhtarlara tarihi eser konferansı


KASTAMONU (A.A) - Pompeiopolis Antik Kenti Kazı Başkanı ve Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Latife Summerer, muhtarlara tarihi eser konferansı verdi.
     Taşköprü Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Tarihi Eserlerin Korunması konferansına, ilçe merkezi ve köylerindeki muhtarlar katıldı.
     Mustafa Sıtkı Erkek Endüstri Meslek Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Pompeiopolis Antik Kenti Kazı Başkanı ve Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Latife Summerer katıldı.
     Taşköprünün arkeoloji yönünden zengin olduğunu kaydeden Summerer, özellikle kaçak kazıların arkeolojiye ve tarihi eserlere verdiği zararları anlattı.
     Taşköprünün tarihi açıdan köklü bir geçmişi bulunduğunu ve birçok köyünde arkeolojik değeri bulunan parçaların yer aldığını, zaman zaman kendisinin de gezilerin de rastladığına işaret eden Summerer, köy muhtarlarının bu konuya duyarlılık göstermesini istedi.
     Tarihi eserlerin ilçe merkezinde kurulacak müzede sergilenmesinin sağlanması gerektiğini vurgulayan Summerer, bilimsel kazıların bile titizlikle yapılmadığı takdirde esere zarar vereceğini kaydetti.
     Konferansa Taşköprü Kaymakamı Ali Yılmaz, Taşköprü Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Eligüzeloğlu ile mahalle ve köy muhtarları katıldı.
     Geçtiğimiz hafta ise Prof. Summerer, konferansla, emniyet, jandarma ve orman işletmesi mensuplarını aynı konuda bilgilendirmişti.
    
     Muhabir: Mehmet Tuğcu
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Prof. Summererden muhtarlara tarihi eser konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER