Polisten uyuşturucuyla tiyatrolu mücadele

Polisten uyuşturucuyla tiyatrolu mücadele -Isparta Emniyet Müdürlüğü ile Isparta Halk Sağlığı tarafından düzenlenen ve üniversite sınavına girmeye hazırlanan ve bir gencin, uyuşturucu ile mücadelesi anlatan Madalyonun İki Yüzü


ISPARTA (A.A) - Isparta Emniyet Müdürlüğü ile Isparta Halk Sağlığı tarafından düzenlenen ve üniversite sınavına girmeye hazırlanan ve bir gencin uyuşturucu ile mücadelesi anlatan Madalyonun İki Yüzü isimli tiyatro oyunu sahnelendi.
     Isparta Valiliği koordinatörlüğünde Isparta Emniyet Müdürlüğü ile Isparta Halk Sağlığı tarafından, Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen Madalyonun İki Yüzü isimli tiyatro oyununa Isparta Valisi Memduh Oğuz, Isparta Emniyet Müdürü Mehmet Or, Isparta Jandarma Komutanı Ömer Uyan ile çok sayıda davetli katıldı.
     Or, oyunun başlamasından önce yaptığı konuşmada, teknoloji ve bilişim alanında yaşanan hızlı gelişmelerin toplumun bütün alanlarını değişime zorladığını, toplumlarda hızlı bir kentleşme sürecinin yaşanmasına neden olduğunu söyledi.
     Yaşanan hızlı kentleşme ve sanayileşmenin yanında, kente göçün vermiş olduğu sıkıntıların üstesinden gelememe, çocukların yanlış arkadaş seçimleri, ailelerin çocuklarına ilgisizliği, sevgisizliği ve doğru iletişim kuramamalarının bireylerin yalnızlaşmasına, akabinde madde kullanımına yönelttiğine dikkati çeken Or, Toplumun kuvvetli kılan ailedir. Ailedeki bütünlüğümüz, sevgimiz, saygımız çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak birer birey olarak yetişmesine vesile olacaktır dedi.
     Uyuşturucu ile mücadelede kolluk kuvvetleri olarak operasyonel faaliyetleri kararlılıkla sürdürdüklerini belirten Or, son 6 aylık dönemde ekiplerce müdahale edilen 125 olayda 249 kişinin uyuşturucu madde içmek, bulundurmak ve ticaretini yapmak suçlarından yakalayarak adli mercilere sevk edildiğini, bunlardan 50sinin tutuklandığını vurguladı.
     Suçla mücadelede operasyonel faaliyetlerin yanı sıra önleyici tedbirlerin önemli yer tuttuğunu, bu anlamda kamu kurumları, üniversite ile tam bir eş güdüm içerisinde başta aileler olmak üzere, gençleri bilgilendirici, bilinçlendirici çalışmaları Yerel Eylem Planı doğrultusunda sürdürüldüğünü ifade eden Or, Projemiz kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosundaki 125 rehber öğretmenimize bağımlılık yapıcı maddeler, ergen psikolojisi, sigara ve zararları, bağımlılıkta tedavi konularında seminer verildi. Bugün sahnelenecek Madalyonun İki Yüzü isimli tiyatro oyunumuzu il merkezinde ve ilçelerde bulunan 46 lise ve dengi okulda gösterime sunacağız. İlk etapta 23 bin 452 öğrenciye ulaşarak bilgilendirme ve farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz diye konuştu.
     Konuşmanın ardından Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerince hazırlanan ve 2 bölümden oluşan oyunda anne ve babanın, üniversite sınavına hazırlanan çocuklarına olan tutumuna göre gencin uyuşturucu ile olan ilişkisi anlatılıyor.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Polisten uyuşturucuyla tiyatrolu mücadele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER