Polisten, dezavantajlı gençlere eğitim desteği

Polisten, dezavantajlı gençlere eğitim desteği -Çok sayıda gence yönelik çeşitli kurslar düzenleyen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne ait Şehitlik Gençlik Destek Merkezi, 18 bin gence ulaşmayı hedefliyor -İl Emniyet Müdürü Güven:


DİYARBAKIR (A.A) - Çok sayıda gence yönelik çeşitli kurslar düzenleyen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne ait Şehitlik Gençlik Destek Merkezi, 18 bin gence ulaşmayı hedefliyor.
     Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen katıl, izle, dinle projesi içerisinde yer alan Diyarın Renkleri Resim ve Ebru Kursunun tanıtımı amacıyla Şehitlik Gençlik Destek Merkezinde tören düzenlendi.
     İl Emniyet Müdürü Recep Güven, törende yaptığı konuşmada, Emniyet Müdürlüğü olarak gençlerin uyuşturucu kullanımı ile ilgili farkındalığı artırmak, gençlerin estetik ve mevcut duygularını geliştirerek onların anlamlı birlikteliğini sağlamak ve geleceğe daha sağlıklı, estetik duyguları yüksek insanlar kazandırmak amacıyla merkezde çeşitli kurslar düzenledik dedi.
     Merkezde çalışanların çok ciddi emek verdiğini, daha önce eğitim mezunu ve pedagojik eğitimi alan polislerin gönüllü olarak öğretmenlik yaptığını kaydeden Güven, Gönüllerini koyuyorlar. Gençler de kendilerine sunulan emeği fazlasıyla vererek taçlandırıyorlar. Çok güzel ürünler görüyoruz. Gençler, merkez sayesinde verimsiz ortamlardan kurtuluyor, yetenekleri geliştiriyor diye konuştu.
     Güven, merkezde eğitim alan gençlerin daha çok dezavantajlı grup yer alan öğrenciler olduğunu anlatarak, kursa gitme imkanı bulamayan gençleri okullarda öğretmen ve yöneticilerin yardımıyla tespit ettiklerini bildirdi.
     Güven, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Arkadaşlarımız kendi kabiliyetlerini geliştirme imkanı bulacak, belki çok ünlü ressamlar çıkacak. Diyarbakırın şiir potansiyeli de çok iyidir. Müzikte hepsinin kabiliyeti var. Buradan dünyaya ulaşacak kabiliyetler çıkarabiliriz. Planlı, programlı ve istekli olursanız başaramayacağınız hiç bir şey yok. Biz sizin emrinizdeyiz. Yeter ki siz isteyin. Arkadaşlarımın hepsi Diyarbakıra bu güzel gençlik için geldiler. Hepiniz benim evladım yaşındasınız. En az çocuğum kadar kıymetlisiniz. Bu ülkenin geleceği sizlersiniz. Sizlerden çok ümitliyiz.
     Merkezin yaklaşık 2 yıldır faaliyette bulunduğunu, şimdiye kadar 5 bin gence ulaştıklarına dikkat çeken Güven, hedeflerinin 18 bin gence ulaşmak olduğunu, merkez faaliyetlerini sürekli hale getirmek istediklerini aktardı.
     Daha sonra Güven, merkezde müzik atölyesinde gençlerin müzik dinletisini dinledi, onlarla sohbet etti.
    
     Muhabir: Nurten Aslan - Ümit Özdal
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Polisten, dezavantajlı gençlere eğitim desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER