Polisler iş stresini sanatla atıyor

Polisler iş stresini sanatla atıyor -Tekirdağ Emniyet Müdürlüğünde görevli bazı polis memurları, boş vakitlerinde resim ve ahşap oymacılığı yaparak iş stresinden uzaklaşmaya çalışıyor (Fotoğraflı - Görüntülü)


TEKİRDAĞ (A.A) - Yavuz Karaduman - Tekirdağ Emniyet Müdürlüğünde görevli bazı polis memurları, boş vakitlerinde resim ve ahşap oymacılığı yaparak iş stresinden uzaklaşmaya çalışıyor.
     Polis memuru Mehmet Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 5 yıl önce resim sanatına yöneldiğini belirterek, kara kalemle başladığı resim çalışmalarına yağlı boyayla devam ettiğini söyledi.
     Polisliğin stresli bir meslek olduğunu vurgulayan Bulut, "Polislik gerçekten icra edilmesi zor bir meslek. Pek olmuyor ama boş vakit bulunca zamanımı sanatla değerlendiriyorum. Günün stresini tuvalimin başına geçince atıyorum" diye konuştu.
    
     -"Sanatta profesyonelleşmeyi polisliğe borçluyuz"-
    
     Polis memuru Özgür Onur da üniformasını çıkardıktan sonra evinin bodrumunda oluşturduğu atölyede ahşap oymacılığı yaptığını anlattı.
     Onur, yaklaşık 2 yıl önce başladığı ahşap oymacılığı ve naht sanatında profesyonelleştiğini ifade ederek, "Sanatta profesyonelleşmeyi belki de polisliğe borçluyuz, çünkü mesleğimiz dikkat ve konsantrasyon gerektiriyor. Bu da ahşap oymacılığı ve naht sanatında gerekli olan dikkati, baştan kazanmış olarak başlamamı sağladı" dedi.
     Tekirdağ Emniyet Müdürlüğünde görevli sanatkar polislerin eserlerinden oluşan sergi, Polis Haftası etkinlikleri kapsamında kentteki bir alışveriş merkezinde açıldı. Yaklaşık 60 çalışmanın yer aldığı sergi, vatandaşlardan ilgi görüyor.
    
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Polisler iş stresini sanatla atıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER