Polisin cezaevine götürdüğü hükümlü kadının kaçırılması

Polisin cezaevine götürdüğü hükümlü kadının kaçırılması -7 yıl 1 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılan 16 yaşındaki sanık, bir üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu tahliye oldu


BURSA (A.A) - Bursada, cezaevi önünde uyuşturucu hükümlüsü kadının kaçırılması olayına karıştığı ve bir polis memurunu yaraladığı iddiasıyla 7 yıl 1 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılan 16 yaşındaki sanık, bir üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu tahliye oldu.
     Bursa 1. Çocuk Mahkemesinde görülen davada, kasten yaralama ve hükümlünün kaçmasına imkan sağlamak suçlarından 7 yıl 1 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılan hükümlü Aygün Nnin 16 yaşındaki oğlu A.Nye verilen cezayı fazla bulan sanık avukatı Erdal Yıldız, bir üst mahkemeye itirazda bulundu.
     İtirazı değerlendiren 2. Ağır Ceza Mahkemesi, denetimli serbestlik hükümlerinin uygulanmasına ve tutuklu sanık A.Nnin tahliyesine karar verdi. Sanık, denetimli serbestlik hükümleri gereğince, her hafta karakola gidip imza atacak.
     Yargıtay, 7 yıl 1 ay 10 günlük hapis cezasını onarsa sanık yeniden tutuklanacak.
     Bu arada, aynı olayla ilgili haklarında dava açılan yaşları büyük 7 tutuksuz sanığın 6. Asliye Ceza Mahkemesindeki davası devam ediyor. Halen firarda olan Aygün Nnin ise 19 yıla kadar hapsi isteniyor.
    
     -Olay-
    
     Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi önünde 21 Martta meydana gelen olayda, uyuşturucu ticareti yapmak suçundan hakkında 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Aygün N, İnegöl ilçesinde yakalanmıştı. Bursa E Tipi Kapalı Cezaevine teslim edilirken Aygün Nyi koruyan polisler, kalabalık bir grubun saldırısına uğramış, kargaşadan faydalanan Aygün N. kaçmayı başarırken, hükümlü kadının yakınları, polis memurlarından Celal Kaplan ve Salih Kundulu yaralamıştı.
     Polis memurunun kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılan kontrollerinde kafa kemiğinde kırık olduğu tespit edilmişti.
     Bursa 1. Çocuk Mahkemesinde görülen davada, kasten yaralama ve hükümlünün kaçmasına imkan sağlamak suçlarından yaşı küçük 7 sanığın yargılanmasında, çeşitli cezalara çarptırılan 6 sanığın cezaları ertelenirken, 16 yaşındaki hükümlü kadının oğlu sanık A.Nye 7 yıl 1 ay 10 gün hapis cezası verilmişti.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER