Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı

Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı -Van Emniyet Müdürlüğü, Polis Haftası dolayısıyla kapılarını öğrencilere açtı -Emniyet müdürlüğündeki birimleri gezen öğrenciler, polislerin kullandığı araç ve teçhizatı yakından görme fırsatı


VAN (A.A) - Van Emniyet Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında kapılarını öğrencilere açtı.
     Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce hazırlanan "Meslekleri Tanıyalım" projesi çerçevesinde, eğitim gördükleri Mehmet Akif Ersoy Lisesinden servis araçlarıyla alınan 40 öğrenci, emniyet müdürlüğündeki çeşitli birimleri ziyaret etti.
     İlk olarak Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerinden uyuşturucunun zararları hakkında bilgi alan öğrenciler, narkotik dedektör köpekleri "Micro" ve "Fosfor"un gösterisini izledi.
     Daha sonra Koruma Şube Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği ekiplerinin Van Gölünde gerçekleştirdiği etkinliği izleme fırsatı bulan öğrenciler, dalgıç kıyafetleri ve dalışlarla ilgili merak ettiklerini balıkadamlara sordu.
     Öğrenciler, buradaki gösterinin ardından Özel Harekat Şube Müdürlüğüne geçerek özel timlerin kullandığı zırhlı araçlar, silah ve teçhizatı yakından görme fırsatı buldu.
     Bindikleri zırhlı araçların iç donanımları hakkında polislerden bilgi alan öğrenciler, son olarak izinsiz gösteriler ve toplumsal olaylara müdahalede etkin rol oynayan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünü gezdi.
     Olaylarda kullanılan silah ve teçhizatı inceleyen öğrenciler, toplumsal olaylara müdahale aracı (TOMA) ile yapılan gösteriyi de izledi.
     Polislerin gaz maskelerini takıp kıyafetlerini giyerek fotoğraf çektiren öğrenciler, daha sonra Emniyet Müdürü Ümit Yurdakulu ziyaret etti.
     İlk defa yakından görme ve tanıma fırsatı buldukları polislerle güzel bir gün geçirdiklerini belirten öğrenciler, kendilerine bu imkanı sunan Emniyet Müdürü Yurdakula teşekkür etti.
     Yurdakulun, "en çok ilginizi çeken birim hangisi oldu-" sorusuna "çevik kuvvet" yanıtını veren öğrenciler, toplumsal olaylar sırasında gördükleri ile bugün tanıdıkları polislerin birbirinden farklı olduğunu dile getirdi.
     Yurdakul da çevik kuvvetin, izinsiz gösterilerde son çare olarak görev aldığını ve fiziki müdahale için konuşlanmış bir birim olduğunu vurgulayarak, göstericilerin taşkınlığa devam etmeleri durumunda bu birimin harekete geçtiğini söyledi.
    
     -"Polislere karşı olan ön yargımız silindi"-
    
     Öğrencilerden Benay Kutcanlı, bugünkü ziyaretlerine kadar polislere karşı ön yargılarının bulunduğuna dikkati çekerek, "Şimdiye kadar polislerin yalnızca kötü insanları yakaladığını ve çok sert insanlar olduklarını düşünüyordum. Ama gördüğüm kadarıyla kasklarının altında güler yüzlü, cana yakın insanlar olduğunu anladım. Polislere karşı olan ön yargımız silindi" dedi.
     Fatma Kaya isimli öğrenci de özellikle toplumsal olaylara müdahale eden çevik kuvvet polislerinden yakın ilgi gördüklerini vurgulayarak, bugünkü gezinin ardından polis olmaya karar verdiğini ifade etti.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Polis teşkilatının 168. kuruluş yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER