Polis adaylarına mücadele teknikleri tatbikatı

Polis adaylarına mücadele teknikleri tatbikatı


MALATYA (A.A) - Malatya Polis Meslek Yüksekokulundaki polis adayları, toplumsal müdahale teknikleri ile araç durdurma ve kontrol tatbikatı yaptı.
     Malatya Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ile Malatya Polis Meslek Yüksekokulu işbirliğinde Polis Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirilen tatbikatta, gösterici rolüne bürünen polis adayı öğrenciler, Çevik Kuvvet polisi tarafından etkisiz hale getirildi.
     Tatbikatta, molotof kokteyli ve taş atan gruplara müdahale edilmesi uygulamaları da yapıldı. Pankart taşıyan ve slogan atan bir grubun yolunun kesildiği tatbikatta, uyarılara uymayanlara müdahale edildi.
     Şüpheli bir aracın durdurulması ve kontrol uygulamasının da yapıldığı tatbikatta, polisler, kaçma girişimindeki bir zanlıyı gözaltına aldı.
     Malatya Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü İbrahim Azcan, tatbikatta yıl boyunca personele verilen eğitimlerin uygulandığını belirtti. Öğrencilerinin mezun olduklarında bu tür olaylarla karşı karşıya kalacaklarını ifade eden Azcan, tatbikatlarla öğrencilerini mesleğe, geleceğe hazırladıklarını söyledi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Polis adaylarına mücadele teknikleri tatbikatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER