Polis, madde bağımlılığını tiyatro oyunuyla anlatıyor

Polis, madde bağımlılığını tiyatro oyunuyla anlatıyor -Kocaeli Emniyet Müdürlüğünce, "Madde Bağımlığına Hayır, Yaşama Evet" projesi kapsamında üniversite öğrencilerine yönelik "Torbacı" isimli tiyatro oyunu sahnelendi -Emniyet Müdür


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Emniyet Müdürlüğünce, "Madde Bağımlığına Hayır, Yaşama Evet" projesi kapsamında üniversite öğrencilerine yönelik "Torbacı" isimli tiyatro oyunu sahnelendi.
     Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Narkotik Büro Amirliğince, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen etkinlikte, öğrencilere madde bağımlılığının zararları anlatıldı.
     Oyunun yazarı Kocaeli Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Ercan, yıllardır madde bağımlığı ile mücadele ettiğini, bu konuda yurt dışı ve yurt içinde eğitim aldığını söyledi.
     Uyuşturucuyla mücadele ve madde bağımlılığı konusunda bu güne kadar 6 kitap yazdığını anlatan Ercan, şöyle konuştu, "Bu oyun, son kitabımda yer alan, anne babaya yazılan bir mektuptur. Torbacının kendi diliyle, kendisini haber vermesidir. Konferans verdiğim okullardan birinde beni dinleyen ve uyuşturucu kullanan, hatta satmaya başlayan madde bağımlısı bir öğrencinin, bana elektronik postayla gönderdiği itirafı kitaplaştırdım. Sonra da tiyatro oyunu olarak yazdım."
     Kocaeli Emniyet Müdür Yardımcısı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi Narkotik Büro Amiri Selahattin Gülseven ise böyle bir etkinliği gençlere mesaj vermek amacıyla düzenlediklerini belirtti.
     Söz konusu tiyatro oyununun, Kocaelideki okullarda gösterime gireceği bildirildi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Polis, madde bağımlılığını tiyatro oyunuyla anlatıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER