Piknik için Spil Dağına çıkan 4

Piknik için Spil Dağına çıkan 4 gencin kaybolması -Gençler, Manisa AFAD ekiplerince kurtarıldı


MANİSA (A.A) - Manisada, piknik amacıyla Spil Dağına çıktıktan sonra kaybolan 4 genç, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından 4 saat süren çalışmanın ardından kurtarıldı.
     AFAD İl Müdürü Bekir Şen, gazetecilere yaptığı açıklamada, kaybolan gençler Şerafettin Sencer (23), Muhsin Sencer (22), Seyfettin İlgar (23) ve Ahmet Sarıcanın (23), polisi arayarak yardım istemeleri üzerine 4 kişilik AFAD ekibinin, bölgeyi bilen 2 kılavuzla harekete geçtiğini anımsattı.
     Akşam 20.00 sularında gelen ihbar üzerine 3ü fabrika işçisi 1i üniversite sınavına hazırlanan 4 gençle sürekli telefonla bağlantı halinde olduklarını dile getiren Şen, şöyle konuştu:
     Onlara bulundukları bölgeden ayrılmamalarını ve ekipleri beklemelerini söyledik. Piknik yapmaya gittiklerini, dönüşte mahsur kaldıklarını telefonla yaptığımız görüşmede öğrendik. Saat 21.30 itibariyle 6 kişiden oluşan ekip, dağa tırmanışa geçti. Yaklaşık 2 saatlik tırmanışın ardından saat 23.10 itibariyle Balkaya ile Güvercinkaya arasında kalan bölgede kaybolan gençlere ulaşıldı. Ekipler gençleri de alarak dönüşe geçti. Sağlık durumlarının iyi olduğu bilgisini aldık, yürüyerek iniyorlar.
     Bu arada, AFAD ekibiyle dağa çıktıkları bölge olan Turgut Özal Mahallesi Güven Kümeevleri mevkisine gelen gençler, ilk olarak burada hazır bekletilen ambulanstaki sağlık ekibince kontrolden geçirildi, ardından Manisa Devlet Hastanesine kaldırıldı.
     Piknik yapmak ve gezmek için dağa çıktıklarını ifade eden gençler, hava kararınca yollarını kaybettiklerini, kaybolduklarını anlayınca da yardım istediklerini söyledi.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Şafak Yel
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Piknik için Spil Dağına çıkan 4 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER