Pertekte kültürel mirasın tescillenme çalışması

Pertekte kültürel mirasın tescillenme çalışması


TUNCELİ (A.A) - Pertek Belediye Başkanı Kenan Çetin, göreve geldiği günden bugüne kadar ilçede 23 kültürel mirasın tespit edilerek, Erzurum Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulunca tescil edilmesinin sağlandığını belirtti.
     Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin tarih ve doğanın iç içe geçtiği eski bir yerleşim yeri olduğunu bildirdi.
     İlçenin, mevcut tarihi eser, kaplıca, su sporları ve doğasıyla önemli bir turizm merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini vurgulayan Çetin, şunları kaydetti:
     İlçemizin tanıtımı için başlattığımız çalışmalar devam ediyor. İlçemizin mevcut potansiyelini korumak, yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için ilgili birimlerle görüşmelerimiz ve çalışmalarımız sürüyor. En son ilçemiz Camikebir Mahallesi Kiliseler mevkinde bir vatandaşımızın mülkünde ev yapmak için açtığı çukurda kilise kalıntıları çıktı. Burada çıkanların tespiti ve tescili için Erzurum Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kuruluna müracaat ettik. Bölgeden gelen görevliler tarafında yapılan incelemede açığa çıkan kilise kalıntıları koruma alanı içine alındı.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Pertekte kültürel mirasın tescillenme çalışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER