Pegasus İzmir

Pegasus İzmir-Sivas seferlerine başladı -Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Soluk: -"Pegasus ailesi, tereddüt etmeden İzmirden Sivasa haftada 3 gün uçuş kararı aldı. Haftada 7 güne çıkarırız diye umut ediyoruz"


SİVAS (A.A) - Pegasus Hava Yolları, İzmir-Sivas seferlerini başlattı.
     İzmir Adnan Menderes Havalimanından saat 17.45te havalanan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk ve eşi Günay Soluk ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, İzmir Hava Yolları Genel Müdürü Gürol Yüksel, Pegasus yöneticileri, Sivasta görev yapan yerel ve yaygın medya temsilcilerini de taşıyan uçak, 1 saat 15 dakikada Sivas Nuri Demirağ Havaalanına indi.
     Uçak, aprona girişi sırasında iki itfaiye aracından karşılıklı fışkırtılan suyun altından geçti. Soluk ve beraberindekileri, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve diğer ilgililer karşıladı.
     Soluk, havaalanında düzenlenen kokteylde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın talimatları sonucunda İzmir-Sivas uçuşlarının gerçekleştirildiğini, 3 Haziranda da Antalya-Sivas seferlerinin başlayacağını söyledi.
     Birçok açıdan uçak yolculuğunun daha avantajlı olduğunu ifade eden Soluk, "Pegasus ailesi, tereddüt etmeden İzmirden Sivasa haftada 3 gün uçuş kararı aldı. Haftada 7 güne çıkarırız diye umut ediyoruz" dedi.
     Vali Kemelek de seferlerin, Sivasın ekonomik, kültürel ve sosyal yönden gelişimine katkı sağlayacağını belirtti.
     DHMİ Genel Müdürü Birdal ise seferlerin hayırlı olmasını dileyerek, Türkiyede mevcut 49 havalimanı sayısını 2013 yılında 52ye çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.
     İzmir-Sivas arasındaki karşılıklı seferler, 49,99 liradan başlayan bilet fiyatlarıyla haftada 3 gün gerçekleştirilecek.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik / Önder Felek
     Yayıncı: Tarkan Demir

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER