Pazarlar Entegre Soğuk Hava Tesislerine

Pazarlar Entegre Soğuk Hava Tesislerine Ani Şoklama Ünitesi kuruldu


KÜTAHYA (A.A) - Tarım Kredi Kooperatifleri Kütahya Bölge Birliğince 2006 yılında hizmete alınan Pazarlar Entegre Soğuk Hava Tesislerine, Ani Şoklama Ünitesi kuruldu.
     Tesis sorumlularından Cesur Canpolat, AA muhabirine, bireysel hızlı dondurma özellikli ünitenin, dondurulmuş gıda teknolojisinde ileri bir sistem ve uygulama olduğunu söyledi.
     Bu yöntemle gıda ürünlerinin çok kısa sürede eksi 40 derecede birer birer dondurulduğunu belirten Canpolat, bu işlemin, ürünlerin içindeki suyun donmasıyla gerçekleştiğini ve bu yolla gıda ürünlerinin katkı maddesiz uzun ömürlü olmasının sağlanabildiğini bildirdi.
     Canpolat, uygulama sırasında besin kaybını önlemek için işlemin, besinlerin hücre zarı çatlatılmadan gerçekleşmesi gerektiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:
     Dondurma çok doğal bir saklama şeklidir. Bu yöntemin ev tipi dondurucudan tek farkı, ürün ısısını şoklayarak eksi 40 dereceye kadar indirebilmesi özelliğidir. Ev tipi dondurucularda dondurma işlemi yavaş gerçekleştiği için besinlerin hücre zarını çatlatarak ürünlerde besin değeri kayıplarına neden olur. Derin dondurma hiçbir katkı maddesi içermeyen bir yöntemdir. Bu yöntemle eksi 40 derecede şoklanarak donduruldukları ve eksi 18 derecede saklandıkları için dondurulmuş gıdalarda çürüme sebebi olan mikroorganizmaların üremesi ve bunun sonucunda ürünlerin bozulması, besin değerlerinin kaybolması mümkün değildir.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Pazarlar Entegre Soğuk Hava Tesislerine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER