Patates üreticilerinin desteklenmesi

Patates üreticilerinin desteklenmesi -AK Parti Milletvekilleri Kiler ve Demiröz, verilen destekle çiftçi mağduriyetinin giderildiğini bildirdi


BİTLİS (A.A) - Ahlatta dondan zarar gören patates üreticilerinin desteklenmesi hakkında, AK Parti Bitlis Milletvekilleri Vahit Kiler ve Vedat Demiröz, ortak basın açıklaması yaptı.
     Demiröz, Ahlatta geçen yıl kasım ayında yaşanan don nedeniyle zarar gören patates üreticilerinin, Bakanlar Kurulu kararıyla destekleneceğini bildirdi.
     Üreticilerin desteklenmesi için, Bakanlar Kurulunun, 02 Mayıs 2012 tarihinde karar aldığını, bu kararın dün Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiğini ifade eden Demiröz, şunları kaydetti:
     Bu yıl kışın erken başlamasından dolayı, ciddi bir don olayı yaşandı. Patates üreticileri, patateslerini toprak altından çıkaramadı. Çıkaranların ürünlerine de don vurdu. Bu nedenle üreticilerimiz büyük zarar gördü. Hem Van depreminden hem de yaşanan dondan halkımız mağdur oldu. Bu sıkıntıyı azaltmak için gerekli görüşmeleri yaptık. Ardından patates üreticilerinin desteklenmesi için, Bakanlar Kurulu kararı çıkarttık. Bu karar dün Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bitliste Çiftçi Kayıt Sistemine kaydı bulunan ve zarar gören tüm patates üreticileri bu destekten faydalanacak.
     Milletvekili Kiler ise yaşanan don nedeniyle patates üreticilerinin büyük ekonomik sıkıntı yaşadığını vurguladı.
     Üreticilerin mağdur olduğunu bildiren Kiler, Bunun için ciddi bir çalışma başlattık. Binlerce ailemizi sevindirecek karar, Resmi Gazetede yayınlandı. Üreticilerimize dekar başına 200 TL ödeme yapılacak. Ödemeden yararlanmak isteyen çiftçiler, bugünden itibaren bir ay içinde, il ve ilçe gıda, tarım ve hayvancılık müdürlüklerine dilekçeyle başvurabilecek. Çiftçimizin mağduriyetini gidermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hükümet olarak daima halkın yanındayız dedi.
    
     Muhabir: Şener Toktaş/Berin Çetin
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Patates üreticilerinin desteklenmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER