Patara Antik Kentinde kazılar başladı

Patara Antik Kentinde kazılar başladı


ANTALYA (A.A) - Kaş ilçesi yakınlarındaki Patara Antik Kentinde yaz dönemi kazıları ve restorasyon çalışmaları başladı.
     Kazı Başkanı Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Havva İşkan Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yılki kazılara 55 akademisyen ve arkeoloji öğrencisi ile 60 işçinin katıldığını bildirdi.
     Bu yılki kazılarda Kaynak Kilise ve hemen yanında bulunan 4. yüzyıldan 11. yüzyıla kadar kullanılan Hristiyan mezarlığında yoğun bir çalışma yürütüldüğünü anlatan Işık, Bey Yerleşkesindeki arkaik döneme ait yapılarda da kazı çalışması yapıldığını ifade etti. Bey Yerleşkesindeki milattan önce 8 ve 7. yüzyıla ait yapıların kazıldığına değinen Işık, burada erken Likya dönemine ait bazı buluntulara ulaştıklarını dile getirdi.
     Prof. Dr. Işık, bu yılki kazı çalışmalarında ana merkezlerden birinin de spor salonu anlamına gelen liman hamamı palestrası olduğuna dikkati çekti. Patara Antik Kentinin simgesi olan Roma Zafer Takının da bu yıl restore edileceğini anlatan Işık, Kaynak Kilise, yanındaki mezarlık alanı ve ana caddede mozaik onarımı yapılacağını bildirdi.
     Işık, Pataradaki kazı çalışmalarıyla paralel olarak onarım çalışmalarına da aynı hassasiyetle ve özenle devam ediyoruz dedi.
     Kazıların eylül ayı ortalarına kadar süreceği kaydedildi.
    
     Muhabir: Ahmet Acar
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Patara Antik Kentinde kazılar başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER