Pariste 3 kadının öldürülmesi

Pariste 3 kadının öldürülmesi -Cenazelerin İstanbula getirilişi sırasında havalimanında toplanan bir grup, cinayetleri protesto etti


İSTANBUL (A.A) - Fransanın başkenti Pariste öldürülen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemezin cenazelerinin İstanbula getirilişi sırasında havalimanında toplanan bir grup, cinayetleri protesto etti.
     Cenazeleri taşıyan uçak İstanbula indiği sırada Atatürk Havalimanı İç Hatlar Gidiş Terminali girişinde toplanan ve Cansız, Doğan ile Söylemezin fotoğraflarını taşıyan bir grup, olayı lanetleyen sloganlar attı.
     Cenazelerle birlikte Fransadan gelen Sakine Cansızın babası İsmail Cansız, kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, Ben bir evladımı kaybettim. Ama sizi görünce onu kaybetmediğimi anladım. Görüyorum ki o sizin bağrınızda yaşıyor. Yapılanlara sessiz kalmayacağınıza inanıyorum dedi.
     Pariste yapılan törene katılan ve ardından cenazelerle birlikte İstanbula gelen Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk da Onlar dünyanın neresinde olursa olsunlar, özgürlüğe ve eşitliğe inandılar, bunun için mücadele ettiler. Onların mücadelesi bizim mücadelemiz. Bu görevi devralıyoruz şeklinde konuştu.
     Gruptakiler, yapılan konuşmaların ardından, polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı havalimanından ayrıldı.
    
     Muhabir : Alptekin Soykan / Erdal Turanlı
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Pariste 3 kadının öldürülmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER