Pariste 3 kadının öldürülmesi

Pariste 3 kadının öldürülmesi -Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: Süreç içerisinde ne amaçla yapıldığı ortaya çıkacaktır ama yapıldığı süreç itibarıyla zaman itibarıyla çok anlamlı olduğunu söyleyebilirim -Ben inanıyo


KOCAELİ (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Pariste aralarında terör örgütü PKKnın kurucularından Sakine Cansızın da bulunduğu 3 kadının öldürülmesine ilişkin, Süreç içerisinde ne amaçla yapıldığı ortaya çıkacaktır ama yapıldığı süreç itibarıyla zaman itibarıyla çok anlamlı olduğunu söyleyebilirim dedi.
     Bakan Çelik, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Kocaelide, Sosyal Güvenlik Kurumu İl binasını gezerek incelemede bulundu.
     Ziyaret sırasında basın mensuplarının Pariste 3 kadının öldürülmesine ilişkin görüşünün sorulması üzerine Çelik, Türkiyenin uzun yıllardır terörle mücadele ettiğini belirterek, Terörün sonlandırılması milletin talebi. Bu talebe tabi ki hükümet olarak gerekli önlemleri alarak milletin bu talebini yerine getirmemiz gerekiyor diye konuştu.
     Bu çerçevede uzun yılladır bir taraftan teröristle mücadeleyi sürdürürken, diğer taraftan da ülkede geçmiş dönemlerde anti demokratik uygulamaları ortadan kaldıran ve demokrasi çıtasını yükselten çalışmaları da yürüttüklerini anlatan Çelik, bunların gerek ülkede, gerekse terörün yoğun olduğu bölgede vatandaşlar tarafından takdirle karşılanan uygulamalar olduğunu kaydetti.
    
     -Zamanlaması çok anlamlı-
    
     Çelik, terörün tümden sonlandırılmasıyla ilgili sürece girdiklerini dile getirerek, Dikkat ederseniz bu sürece girilirken gerek Başbakanımız gerekse tüm yetkililer olarak şunu ifade ediyoruz, provakasyon eylemlerin olabileceğini hiç olmadan söyledik, çünkü daha önce de bunun örnekleri gördük. Dolayısıyla bu konuda dikkatli olmak gerekiyor ve Türkiyenin gelişmesi ve kalkınmasından rahatsız olan çevreler, Türkiyenin burada sorunsuz bir şekilde yürümesini istemeyen çevreler yine düğmeye basacaklardır ifadesini kullandı.
     Bunu bir varsayım olarak ifade ettiğini vurgulayan Çelik, şöyle konuştu:
     Pariste cereyan eden hadisenin bununla ne kadar ilgisi var. Bu tabi bizim şu anda bilgimizde olan bir hadise değil. Ama süreç içerisinde ne amaçla yapıldığı ortaya çıkacaktır ama yapıldığı süreç itibarıyla zaman itibarıyla çok anlamlı olduğunu söyleyebilirim. Zamanlaması çok anlamlı ama Türkiye bu sorunu çözmede kararlı. Ben inanıyorum ki buna benzer provakatif eylemler, bu süreci etkileyemeyecek. Çünkü milletimiz huzura, kanın durmasından yana tavrını koymuş bulunmaktadır.
    
     -Suriyeye yapılan insani yardımlar-
    
     Bakan Çelik, bir gazetecinin, Suriye Haber Ajansının Halepteki bombalama sırasında gıda maddelerinin Türk makamların gözetiminde kaçırıldığı iddiasını sorması üzerine, Türkiye olarak, Suriyeden gelen vatandaşlara, bugüne kadar 500 milyon liralık gıda, barınma ve benzeri desteği sağladıklarını belirterek, Türkiyenin Suriyeden getirilecek gıda ve benzeri maddelere ihtiyacının olmadığını söyledi.
     Aksine Suriyedeki kardeşlerimizin ekmeğe muhtaç olduklarını biliyoruz diyen Çelik, Suriyelilere yardımcı olma adına büyük bir çaba içerisinde olduklarını kaydetti.
     Çelik, Türkiyenin siyasi eğilimi veya izlediği yolun gayet açık olduğunu vurgulayarak, Suriye halkından yana, oradaki despot rejime karşı mücadele eden Suriye halkından yana olduğumuzu her zaman söylüyoruz. Suriyeden bir şey almak değil, Suriyeye bugün ne vereceğimiz konuşuluyor. Biz veren el durumundayız ve bunu da sürdüreceğiz dedi.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Pariste 3 kadının öldürülmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER