Palandökende Süper Kupa bereketi

Palandökende Süper Kupa bereketi -Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa maçı, Palandöken Dağındaki turizm işletmelerinin yüzünü güldürdü -Dedeman Ski Logde ve Dedeman Ski Resord otellerinin Genel Müdürü


ERZURUM (A.A) - Ayşe Yıldız - Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa maçı, Palandöken Dağındaki turizm işletmelerinin yüzünü güldürdü.
     Yaz sezonuyla birlikte doluluk oranlarının sıfırlara kadar düştüğü Palandöken Kayak Merkezinde, Süper Kupa maçı sayesinde oteller yeniden canlandı.
     Dedeman Ski Logde ve Dedeman Ski Resord otellerinin Genel Müdürü Nuri Avşarer, yaptığı açıklamada, Süper Kupa maçı sayesinde Dedeman Ski Logdede doluluk oranının yüzde 100 olduğunu belirterek, otellerinde Türkiye Futbol Federasyonu yöneticilerinin konakladığını ifade etti.
     Süper Kupa maçı için normalde yazın kapalı olan Dedeman Ski Resord otelini de açtıklarını anlatan Avşarer, Bu otelimizde doluluk oranı yüzde 50 civarında. Böyle organizasyonların olması, turizm işletmecileri için bir avantaj. Yani yazın işlerin düşük olduğu dönemlerde, Türkiyenin önemli iki takımının Erzuruma gelmesi, kent için çok ciddi bir şans dedi.
     Kısa süreliğine de olsa otellerde doluluk yaşandığını belirten Avşarer, Erzurumun inanılmaz bir reklamı yapılıyor. Türkiyede her tarafta Erzurum konuşuluyor. Otellerden çok bana göre günübirlik çevre illerden gelip gidenlerin kentin ekonomisine çok büyük katkısı olacaktır. Özellikle yiyecek, içecek yerleri. Bana göre bütün restoranların açık tutulması gerekiyor, çünkü tüm taraftar Erzuruma gelecek diye konuştu.
     Süper Kupa maçının turizm işletmelerinin yüzünü güldürdüğünü vurgulayan Avşarer, şöyle devam etti:
     Özellikle turizm işletmeleri için sevindirici çünkü bu yıl çok parlak bir kış sezonu geçirmedik. Doluluk oranları düşüktü. Şimdi doluluk oranları yüzde 100e ulaştı. En azından bu organizasyonun olması kışın bir nebze olsa açığını kapatmak adına turizm işletmelerine çok büyük fayda sağladı. Yazın düşük olan doluluk oranlarımız Süper Kupa maçı sayesinde yüzde 100lere ulaştı.
    
     -Organizasyon otellere de olumlu yansıyor-
    
     Palan Otel Genel Müdürü Leyla Mutlutürk de Süper Kupa maçının oteller için güzel bir fırsat olduğunu belirterek, spor karşılaşmasının Erzurumu biraz daha gündeme getirdiğini ifade etti.
     Organizasyonun, yapılan tesislerin boş kalmadığı, yararlı bir şekilde aktivasyonların yapıldığı konusunda bir duyuru niteliğinde olduğunu vurgulayan Mutlutürk, Erzurum için gerçekten güzel bir olay. Organizasyon otellere de olumlu yansıyor. Otelimizde taraftarlar kalıyor. Doluluk oranları yüzde 75e ulaştı. Bilet satışlarında bir sorun yaşandı. Eğer bilet satışları daha programlı bir şekilde yapılabilseydi, gelecek kişi sayısı artardı diye konuştu.
     Yazın otellerdeki doluluk oranlarının çok düştüğünü dile getiren Mutlutürk, şöyle devam etti:
     Özellikle ramazanda gerçekten sıfırlara varan günlerimiz oluyor. Bu konuda spor karşılaşmalarının Erzurumda olması oteller için büyük yarar olur. Spor sahaları yapılabilseydi, futbol takımlarının kamp çalışmalarını Erzuruma alma şansımız olacaktı. Ama ne yazık ki şu anda spor sahaları olmadığı için futbol kampları özellikle birinci ligdeki takımları yurt dışına çıkıyor.
     Xanado Snow White Oteli Genel Müdürü Altuğ Kargı ise Fenerbahçenin otellerinde konakladığını ifade ederek, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kadar yoğun olduklarını söyledi.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Palandökende Süper Kupa bereketi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER