Özel sporcunun bisiklet tutkusu

Özel sporcunun bisiklet tutkusu -Küçük yaştan itibaren bisiklet kullanan ve spor yaşamını özel bir spor kulübünde sürdüren eğitilebilir zihinsel engelli Murat Uğurlu (18), Bursada Ekim ayında düzenlenecek Türkiye Şampiyonasına hazı


ELAZIĞ (A.A) - Ramazan Kaya - İsmail Şen - Küçük yaştan itibaren bisiklet kullanan ve spor yaşamını özel bir spor kulübünde sürdüren eğitilebilir zihinsel engelli Murat Uğurlu (18), Bursada Ekim ayında düzenlenecek Türkiye Bisiklet Şampiyonasına hazırlanıyor.
     Elazığ Tuncay Küçüközer İş Okulunda eğitim gören Uğurlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 13 yaşında babasının hediye olarak aldığı bisiklet sayesinde iki tekerle tanıştığını söyledi.
     Bisiklete karşı oluşan bu ilgisinin zamanla tutkuya dönüştüğünü anlatan Uğurlu, günlük yaşantısında sürekli bisiklet kullandığını, sırf pedal çevirmek için şehir merkezinden zaman zaman 30 kilometre uzaklıktaki köylerine bisikletiyle gidip geldiğini aktardı.
     Okuluna dahi servis olmasına rağmen bisikletiyle gitmeyi tercih ettiğini belirten Uğurlu, bu tutkusunu gören öğretmenlerinin teşvikiyle Elazığ Hazar Özel Sporcular Spor Kulübüne kayıt yaptırdığını söyledi.
     Kulüpte gösterdiği yüksek performansla dikkati çektiğini kaydeden Uğurlu, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TÖSSFED) tarafından 17-18 Mayıs 2012de Alanyada düzenlenen Türkiye Bisiklet Şampiyonasına katıldığını belirtti.
     Katıldığı ilk yarışta büyük erkeklerde Türkiye 3üncüsü olduğunu ifade eden Uğurlu, Diğer arkadaşlarımızın bisikletleri yarış bisikletleriydi. Sadece benim 21 vites bir bisikletim vardı, normal bisiklet. O bisikletle yarıştım ve Türkiye üçüncüsü oldum dedi.
     Bu başarısıyla milli takıma seçildiğini, TÖSSFED ve Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) tarafından 24-30 Eylül 2012de Konyada düzenlenen 4. Dünya Bisiklet Şampiyonasına katıldığını anlatan Uğurlu, Şampiyonada yol yarışı, takım yarışı ve saate karşı yarış olmak üzere 3 yarış oldu. Yol yarışında 7. oldum. Saate karşı yarışta da 5. oldum. Takım yarışında 3 kişilik takımımız dünya birincisi oldu diye konuştu.
    
     -Şampiyonaya hazırlanıyor-
    
     Bursada 25-27 Ekimde düzenlenecek Türkiye Bisiklet Şampiyonasına hazırlandığını belirten Uğurlu, kentte parkur olmadığı için antrenmanlarını trafik akışının olduğu yollarda yaptığını söyledi.
     Kulübünün kısıtlı imkanları nedeniyle çalışmalarını zorluklar içerisinde sürdürdüğünü kaydeden Uğurlu, Parkur olmadığı için yollarda çalışıyorum. Tabii ki araçlardan dolayı yol tehlikeli. Bir parkur olsa daha iyi olur. Çünkü araç yok, sakatlık yok diye konuştu.
     İçinde bulunduğu zor koşulların kendisini daha da hırslandırdığını belirten Uğurlu, bu yıl düzenlenecek şampiyonalarda tüm kategorilerde birinciliği hedeflediğini söyledi.
     Murat Uğurlu, ailesine yük olmamak için eğitiminin yanı sıra çalıştığını sözlerine ekledi.
     Hazar Özel Sporcular Spor Kulübü Başkanı Fethi Ahmet Balin ise 4 yıldır kulübün başarısı için ter döken Uğurlunun bisiklete aşık bir genç olduğunu söyledi.
     Uğurlunun yeteneğinin sadece bisikletle sınırlı olmadığını dile getiren Balin, aynı zamanda iyi bir atlet olduğunu keşfettiklerini belirtti.
     Balin, Uğurlunun 15-19 Eylül 2011de TÖSSFED tarafından Trabzonda düzenlenen Türkiye Atletizm Şampiyonasında 400 metrede 1. olduğunu hatırlattı.
    
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Özel sporcunun bisiklet tutkusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER