Özel Sporcular Dünya Bisiklet Şampiyonası

Özel Sporcular Dünya Bisiklet Şampiyonası -Şampiyonada dereceye giren sporculara törenle madalyaları verildi


KONYA (A.A) - Dünya Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu ve Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun düzenlediği Özel Sporcular Dünya Bisiklet Şampiyonasında dereceye giren sporculara madalyaları verildi.
     Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Kültürparkta düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, bu organizasyonun Konya için farklı bir anlamı olduğunu ifade etti.
     Son 3 yıldır Konyada özel çocuklara yönelik hizmetler nedeniyle Cumhurbaşkanlığından ödül alındığını belirten Doğan, şunları kaydetti:
     Konya, Türkiyede bu anlamda kendisini en iyi yenileyen, bu alanda en iyi hizmetler veren, eğitim konusunu önemseyen Türkiyenin lider illerinden bir tanesi. Özel çocuklarımıza yönelik olarak eğitimin her çeşidini yapmak için bir gayretimiz var. Uluslararası organizasyonları yapmak, bizim açımızdan son derece önemli.
     Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Gürdal Gümüş de 3 ay içinde dünya şampiyonluğunun elde edildiğini, ilerleyen dönemlerde yapacakları çalışmalarla bisikletçilerin çok daha büyük başarıları Türkiyeye kazandıracağına inandığını bildirdi.
     Şampiyonada Türkiye, takımlar halinde erkeklerde ve bayanlarda 1er altın, ferdi olarak da erkeklerde 2 bronz, bayanlarda ise 2 gümüş, 2 bronz madalya kazandı.
     Sporcular madalyalarını, Vali Aydın Nezih Doğan, Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Özel Sporcular Federasyon Başkanı Gürdal Gümüş, Dünya Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Geoff Smedleyden aldı.
    
     Muhabir: Rıfat Yerlikaya / Ülkü Parlakyıldız Karakuş
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Özel Sporcular Dünya Bisiklet Şampiyonası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER