Özboyacı Altından, evlenecek çiftlere altın

Özboyacı Altından, evlenecek çiftlere altın


KONYA (A.A) - Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfının evlendirdiği ihtiyaç sahibi gençlere, Özboyacı Altın A.Ş tarafından altın armağan edildi.
     Özboyacı Altın Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Özboyacı, Konyada bir otelde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Mehir Vakfı tarafından evlendirilen çiftlerin, nişan yüzükleri ve bayan küpelerinin Özboyacı Altın tarafından temin edileceğini söyledi.
     Mehir Vakfının, birey olarak yapılması gereken hizmetleri, bir kurum olarak üstlendiğini aktaran Özboyacı, Yapılan organizasyonlarda bize de düşecek görevler olduğu bilinciyle istişareler yaptık. Mehir Vakfının Konya ve ilçelerinde yapacakları bütün düğünlerin altın ihtiyacını karşılamaya karar verdik diye konuştu.
     Özboyacı, bankaların altın alıp satmasıyla alakalı da açıklamalarda bulundu.
     Hükümetin yastık altındaki altının ekonomiye kazandırılması yönünde bankalara bir inisiyatif verdiğini belirten Özboyacı, şunları kaydetti:
     Vatandaş elindeki altını piyasa fiyatını bilmeden bankaya götürüyor. Bankalar da hangi fiyat veriyorsa o fiyattan alıyorlar. PTTnin de bu işe girmiş olması kuyumculuk sektörüne büyük bir darbedir. Banka bu durumda çift katmerli bir kazanç elde ediyor. Bankalar kredi verir, kuyumcu altın alır satar. PTTde vatandaşın ulaşım hizmetini sağlar. Bu konuda Maliye Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığının tedbir almasını istiyorum.
     Mehir Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Saffet Köse ise ailenin bir toplumun en temel kurumu olduğunu, bir toplumun ne ölçüde medeni olduğunun temel örgüsünün ailenin sağlamlığıyla alakalı olduğunu söyledi.
     Vakıf heyeti olarak bu birlikteliğin hayırsever iş adamlarına örnek olmasını dilediklerini belirten Köse, Özboyacıya yardımlarından dolayı teşekkür etti.
    
     Muhabir: Ayşe Şensoy
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Özboyacı Altından, evlenecek çiftlere altın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER