Ovacık Cumhuriyet Başsavcısına silahlı saldırı

Ovacık Cumhuriyet Başsavcısına silahlı saldırı -İHD Tunceli Temsilciliği: -Kim veya kimlerce gerçekleştirilmiş olursa olsun, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzunun yaşam hakkına yönelik ihlali kınıyoruz


TUNCELİ (A.A) - İnsan Hakları Derneği (İHD) Tunceli Temsilciliği, Ovacık ilçesi Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzuna yönelik silahlı saldırıyı kınadı.
     İl Temsilcisi Avukat Barış Yıldırım imzalı açıklamada, yaşam hakkının en temel kişisel hak olduğunu vurgulandı. Hiçbir amaç ve ideolojinin yaşam hakkına yönelik ihlallerin meşru gerekçesi olarak gösterilemeyeceği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Son dönemlerde bölgemizde meydana gelen temel hak ve özgürlüklere yönelik ihlâller tarafımızca büyük bir üzüntü ve kaygı ile karşılanmaktadır. Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzunun yaşam hakkına yönelik eylemin hiçbir koşul ve şart altında onaylanamayacağını belirtmek isteriz. Kim veya kimlerce gerçekleştirilmiş olursa olsun, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzunun yaşam hakkına yönelik ihlâli kınıyoruz. Yine belirtmek isteriz ki, şiddetin sorunların çözümünde bir araç olamayacağı izahtan varestedir. Aksine şiddet, kaotik bir ortam yaratmakta ve bu haliyle yoğun hak ihlallerine sebebiyet vermektedir.
     Müsebbibi kim olursa olsun, kişilerin temel hak ve özgürlüklerine yönelik eylemlerin, kamuoyunda yoğun bir huzursuzluk, kaygı ürettiğinin açık olduğu belirtilen açıklamada, Temel hak ve özgürlüklerin pratik olarak, hukuksal güvence altına alındığı, herkesin kimlik ve inancının tanındığı, barışçıl, demokratik bir ortam herkesin ortak arzusu olmalı ve müsebbibi kim olursa olsun temel hak ve hürriyetlere yönelik ihlâllere bir an evvel son verilmelidir ifadeleri kullanıldı.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Ovacık Cumhuriyet Başsavcısına silahlı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER