Ovacık Cumhuriyet Başsavcısına silahlı saldırı

Ovacık Cumhuriyet Başsavcısına silahlı saldırı -Osmaniye Barosu Başkanı Sezgin: -Hukuk insanlarına saldırmak, yüce milletimizin iradesine saldırmaktır


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Barosu Başkanı Avukat Hüseyin Sezgin, Tuncelinin Ovacık ilçesi Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzuna yapılan terör saldırısını kınadıklarını bildirdi.
     Sezgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her türlü terör saldırısının, halkı yıldırmaya yönelik saldırılar olduğuna inandığını belirtti.
     Bütün terör saldırılarını lanetlediklerini kaydeden Sezgin, şunları söyledi:
     Ovacık Başsavcısı Uzuna acil sağlık diliyoruz. Her türlü terörü, özellikle adalet savcılarına, hakimlerine yapılan terörü telin ediyor ve kınıyoruz. Bir Cumhuriyet başsavcısına terör saldırısının ne amacı olabilir- Hukuk insanlarına saldırmak, yüce milletimizin iradesine saldırmaktır. Eğitime saldırdılar, yargı mensuplarına saldırdılar. Bunlar halkı yıldırmaya yöneliktir. Binlerce yıldır bir arada yaşamış insanlarız. Burada terörün herhangi bir şahsa, herhangi bir ırka mal edilmesi mümkün değildir. Terör gerçekten bütün dünyanın başına bela olduğu gibi Türkiyede de kendisini gösteriyor. Elbette ki bununla ilgili menfaati olanlar vardır. Bununla devletin hukuk kuralları içerisinde tüm gücüyle mücadele edeceğine yürekten inanıyoruz.
     Saldırının BDPli milletvekili Sebahat Tuncel hakkında hapis cezası verilmesiyle bir ilgisinin olup olmayacağını da değerlendiren Sezgin, Başsavcıya yapılan saldırının, Sabahat Tuncele verilen cezanın hemen akabinde gerçekleşmesi düşündürücü. Hakimlerin verdikleri kararlar, savcıların iddianameleri, devlet adına ve millet adınadır. Kararlar da yine hakimlerce millet adına verilir. Bu kararlar hiç kimseyi ayırmaksızın, işlenen suçlara göredir. Sebahat Tuncele o cezayı verenin, kimliği veya yapısıyla ilgili değil, yasalara karşı olmasıyla ilgili olarak verildiğine inanıyorum diye konuştu.
     Sezgin, vatandaşların her türlü terör saldırısına karşı sağduyulu olması gerektiğini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Ovacık Cumhuriyet Başsavcısına silahlı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER