Otostop yaparak geziyor

Otostop yaparak geziyor -Ali Derman, yaklaşık 12 yıldır otostop yaparak İran ve Hindistanın yanı sıra Türkiyenin birçok yerini geziyor


ORDU (A.A) - Yaklaşık 12 yıldır otostop yaparak İran ve Hindistanın yanı sıra Türkiyenin birçok yerini gezen Ali Derman, kıyafeti ve neyiyle dikkati çekiyor.
     Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü mezunu 30 yaşındaki Derman, kendisini seyyah olarak tanımlıyor.
     Derman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 gün önce İstanbuldan otostop çekerek yola çıktığını ve Orduda bulunduğunu anlatarak, Ailem Çanakkalede yaşıyor. Ben de iki aydır İstanbulda ikamet ediyorum. 15 gün önce İstanbuldan yola çıktım. Çeşitli yerlerde konakladım. Tokatın Niksar ilçesinde kaldım. Daha sonra Ordunun ilçelerinde gezdim ve kaldım. Bugün de buradayım. Buradan yolculuğum nereye devam edecek bilmiyorum dedi.
     Yaklaşık 12 yıldır yollarda olduğunu belirten Derman, (Ne olursa mevlamdan olur ve güzel olur) düşüncesiyle yola çıkıyorum. Hobi olarak gezmeye başladım. Aslında egoyla başlayan yolculuğum, nefis terbiyesiyle devam etti. Gezmeyi seviyorum. Otostop çekerek farklı illere gidiyorum. Buralarda farklı faklı yerlerde kalıyorum diye konuştu.
     Gezdiği süre zarfında yoldaki harçlığını çıkarmak için uğraş verdiğini dile getiren Derman, şöyle dedi:
     Yemeği bulduğum zaman yiyorum diyebilirim. Bu noktada para kazanmak da çok önemli. Zaman zaman ney çalarak harçlığımı çıkartıyorum. Bazen de gittiğim illerde farklı eşyalar alıyorum. Bunları diğer illerde satıyorum. Hindistana gittiğimde aşçılık yaptım, İranda da çömlek sattım. Şimdi başörtüsü satmaya çalışıyorum. Bu şekilde hayatımı sürdürüyorum.
     Derman, gezi esnasında küçük notlar tuttuğunu kaydederek, Parça parça gittiğim yerleri yazıyorum. Gelecekte bir gezi yazısı yazmayı isterim ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Otostop yaparak geziyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER