Otelciler, Kırkpınardan sonra en çok gurbetçi

Otelciler, Kırkpınardan sonra en çok gurbetçi dönüşlerini seviyor -Günübirlik turizmin olduğu Edirnede konaklayan turist sayısı az olunca konaklama sektöründe hizmet verenler yılın belli günlerine odaklanıyor (Fotoğraflı - Görüntül


EDİRNE (A.A) - Gökhan Balcı - Günübirlik turizmin olduğu Edirnede, konaklayan turist sayısı az olunca konaklama sektöründe hizmet verenler yılın belli günlerine odaklanıyor.
     Edirneyi Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Gökhan Balta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tatil için Türkiyeye gelen gurbetçilerin Edirnedeki otellerin doluluk oranını artırdığını söyledi.
     Balta, temmuz ayında tatil için Türkiyeye gelmeye başlayan gurbetçilerin eylül ayına kadar Edirnede turist potansiyeli oluşturduklarını ifade ederek, Özellikle gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüşleri sırasında dinlenmek için Edirnede konaklamayı tercih etmeleri sektörü sevindiriyor, bir hareket sağlıyor dedi.
     Tatilini geçirmek için yaşadığı Hollandanın Leeuwarden kentinden, ailesiyle memleketi Aksaraya gelen Ramazan Çınar, dönüş yolculuğunda yurt dışına çıkmadan Edirnede konakladığını söyledi.
     Dinlendikten sonra yola çıkmanın yolculuğu kolaylaştırdığını belirten Çınar, Yurttan çıkış öncesi bir günlük yoldan geldik. 900 kilometrenin ardından dinlendikten sonra yola çıkmak çok rahat oluyor. Buradan çıkınca Almanyaya varmayı planlıyorum. Yorgunluğu attıktan sonra yolculuğu daha rahat atlatıyoruz dedi.
     Memleketi Ankarada tatilini tamamlayıp dönüş yolculuğunda ailesiyle Edirnede konaklayan Mesut Davran da, Dönüş güzergahındaki yollar kötü olduğu için gece yolcuğu yapmamaya çalışıyoruz. Geceyi burada geçirip sabah erkenden yola çıkacağız şeklinde konuştu.
    
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Otelciler, Kırkpınardan sonra en çok gurbetçi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER