Osmanlı İmparatorluğu Döneminde Alanya Projesi

Osmanlı İmparatorluğu Döneminde Alanya Projesi -Alanya Belediyesi, Osmanlı İmparatorluğu döneminde Alanya ile ilgili devlet arşivlerindeki belgeleri gün ışınına çıkarmak için çalışma başlattı


ANTALYA (A.A) - Alanya Belediyesi, Osmanlı İmparatorluğu Döneminde Alanya projesi ile devlet arşivlerindeki Alanya ile ilgili belgeleri gün ışığına çıkarıyor.
     Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Belediye Encümen toplantısında gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin ilk etap çalışmasında yaklaşık 4 bin belgenin bugünün Türkçesine çevrildiğini söyledi. Elde edilen verilerle 630 sayfalık bir kitap hazırlandığını anlatan Sipahioğlu, çevirisi yapılan belgelerin devlet arşivlerinde bulunan belgelerin 6da biri olduğuna işaret etti.
     Tasnifi yapılmamış 4 bin belgenin daha düzenlemesini gerçekleştireceklerini kaydeden Sipahioğlu, Türkçeleştirilen tüm belgeler, CD ortamında belediyeye, Alanyamıza kazandırıldı dedi.
     İstanbul Çamlıca Yayınları tarafından gerçekleştirilen çalışmanın Alanya için çok önemli olduğunu vurgulayan Sipahioğlu, belgelerin Alanya Kent Müzesi ve Kent Belleği ile restorasyonu devam eden tarihi mekanlardaki özel noktalarda sergileneceğini ifade etti.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Osmanlı İmparatorluğu Döneminde Alanya Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER