Osmaniye 7 Ocak Bedensel Engelliler Spor

Osmaniye 7 Ocak Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Altun: Londrada dünya ve paralimpik rekoru kırarak, altın madalya kazanan halterci Nazmiye Muslu, biz engellilerin neler başarabileceğini göstermiştir


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye 7 Ocak Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Muttalip Altun, Londrada, dünya ve paralimpik rekoru kırarak, altın madalya kazanan halterci Nazmiye Muslu, biz engellilerin neler başarabileceğini göstermiştir dedi.
     Muttalip Altun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellilere imkan verildiğinde büyük başarılara imza atabileceğini belirterek, engelli sporcuların olimpiyatlarda Türkiyeyi en iyi şekilde temsil ettiklerini kaydetti.
     Altun, şunları söyledi:
     Bu başarılar emeğin ve azmin zaferidir. Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımının şampiyonlar ligi şampiyonluğu, kıtalar arası şampiyonluğu var. Genç Milli Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, İngilterede düzenlenen Avrupa Şampiyonasında üçüncü oldu. Bu kadroda bizim sporcumuz Ramazan Öksüz de yer aldı. Öksüz bu sayede Bursaya transfer oldu. Londrada altın madalya kazanan Nazmiye Muslu ve onun gibi Türk bayrağımızı göndere çektiren her sporcumuzla gurur duyuyoruz. İmkanlar verildiğinde daha çok sayıda engelli kardeşimizin büyük başarılara imza atacağına inanıyoruz.
     Engelli insanların sosyal hayata katılmalarını isteyen Altun, Evden çıkmayan topluma küsmüş engellilerin aramıza katılmalarını istiyoruz. Biz inanıyoruz ki spor yapan bir engellinin hayata bakış açısı çok daha farklı olacak. Bizim kulübümüzde spora başlayan ve sadece yarım sezon bizde basketbol oynayan bir sporcu şu anda Avustralyada bir takımla anlaştı. Spor, engellinin dünyaya bakış açısını değiştiriyor. Bu sebeple ailelerin engelli yakınlarını spora yönlendirmelerini istiyoruz dedi.
     Altun, Osmaniyede 10 bin engelliden sadece 30 tanesinin aktif spor yaptığını ifade ederek, Nazmiye Muslu gibi Türk bayrağını göndere çektirecek sporcular yetiştirmek için çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Osmaniye 7 Ocak Bedensel Engelliler Spor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER