Osmaniyeden kısa kısa

Osmaniyeden kısa kısa -Osmaniyede okul sporları müsabakaları


OSMANİYE (A.A) - Osmaniyede okul sporları kapmasında, Küçük Erkekler Masa Tenisi İl Birinciliği müsabakaları yapıldı.
     Okul Sporları Tertip Komitesi Üyesi Bayram Bozyel, Atatürk Gençlik Merkezi Salonundaki kupa töreninde, müsabakalara 10 okulun 40 sporcu ile katıldığını belirtti.
     Erkeklerde Kadirli, kızlarda Yeni Serhat Ortaokulunun il birincisi olduğunu belirten Bozyel, şunları kaydetti:
     İl birincisi iki okul takımımız ilimizi temsil etmeye hak kazandı. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Okul sporlarında yer alan branş ve kategorilerde her geçen sene katılım daha da artıyor. Masa tenisin özellikle öğrenci kardeşlerimizin sevdiği ve yakından ilgilendiği bir spor olarak dikkat çekiyor. Birinci olan okul takımlarının isimleri farklı da olsa asıl kazananın spor, kardeşlik, dostluk, centilmenlik. Takımlarımıza başarılar diliyorum.
     Derece giren takımlara kupa, sporculara madalya verildi.
    
     -Kadirlide Kültürel Tırşik Şenliği düzenlenecek
    
     Kadirlide, yöresel yemek olan Tırşikin tanıtımı amacıyla Kültürel Tırşik Şenliği düzenlenecek.
     Kadirli-Andırın Gelişim Platformu Derneği Başkanı Mustafa Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23 Martta Savrun Mahallesi Kadirli Öğretmenevinin yanındaki alanda yöresel halk oyunları, eski çocuk oyunları, halk ozanları atışması ve Çanakkale sergisi gibi etkinliklerin bulunacağı şenlik düzenleyeceklerini söyledi.
     Demirci, kış mevsiminde bölge halkının sofralarının vazgeçilmezi olduğunu ifade ettiği tırşik ikramının da olacağı etkinliğe herkesi davet ederek, şunları kaydetti:
     Bu tür etkinliklerle, şifalı olduğuna inanılan doğada hiçbir zirai ilaç ve gübre kullanılmadan organik olarak yetişen tırşiğin tanıtımına katkıda bulunacağız. Ekşili, yoğurtlu, soslu gibi birkaç çeşidi hazırlanabilen tırşiğin, Türkiye genelinde tanıtılabilmesi özellikle Kadirli dışında yaşayan hemşehrilerimizin gönüllerince tadabilmeleri ve gittikleri bölgelerde bu yemeği tanıtabilmeleri için böyle bir kültürel şenlik düzenlemeyi uygun gördük. Misafirlerimiz için hazırlanacak 10 kazan tırşik ve bulgur pilavı ikram edilecek. Herkes davetlidir.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Osmaniyeden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER