Osmaniyeden kısa kısa

Osmaniyeden kısa kısa -Osmaniyede KETEM çalışmaları


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM), Toprakkale ilçesindeki kadınlara yönelik kanser tarama faaliyeti yaptı.
     Tıbbi Teknolog Alican Mansuroğlu, yaptığı açıklamada, kadınlara kolon, meme ve rahim ağzı kanserinin erken teşhisi için test yapıldığını belirtti.
     KETEMde muayene ve testlerin ücretsiz olduğunu belirten Mansuroğlu, Kanser konusunda halkın duyarlılığının artması, erken teşhis ve tedavi için önemli. En büyük görevde insanın kendisine düşüyor. Özellikle kadınlarımızın ücretsiz olan kanser taramasını yaptırmalarını bekliyoruz. Bu sayede erken teşhis sağlanacak ve kanser hastalarımız azalacak dedi.
     Toprakkale Belediye Başkanı Sedat Şanal, ilçe merkezi ve köylerden kanser taraması için şehit merkezine gitmek isteyen vatandaşlara ücretsiz araç tahsis edildiğini belirtti.
    
     -Osmaniyede yangın
    
     Osmaniyede bir evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile büyümeden söndürüldü.
     İstiklal Mahallesi, Akın Apartmanının birinci katındaki Müstapa Yaya ait evde, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.
     Çevredeki vatandaşların yangını fark ederek haber vermesiyle olay yerine gelen Osmaniye Belediyesi itfaiye ekipleri, evdeki yangını kısa sürede söndürdü.
     Evin yatak odasındaki eşyaların zarar gördüğü yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.
    
     -Kadirlide kaçak sigara ele geçirildi
    
     Kadirlide, Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmada 480 paket kaçak sigara ele geçirildi.
     Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından, Cemalpaşa Mahallesi Osman Nuri Saygılı Caddesinde durumundan şüphelenilen M.Knın kullandığı minibüste yapılan aramada, 480 paket kaçak sigara ele geçirildi.
     Olayla ilgili olarak M.Knın gözaltına alındığı ve emniyetteki işlemlerin ardından adli makamlara sevk edileceği bildirildi.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman-Menderes Özat / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Osmaniyeden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER