Osmaniyede Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü hizmetleri

Osmaniyede Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü hizmetleri


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, 2012 yılının ilk 6 ayında 245 bin 522 vatandaşa hizmet verildiğini bildirdi.
     İl Müdürü Sakip Pehlivanoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Osmaniyede 13 bin 926 kişiye adres beyanında bulunulduğunu, 28 bin 592 adet nüfus cüzdanı verildiğini ve yılın ilk 6 ayında 245 bin 522 vatandaşa hizmet verildiğini belirtti.
     2012 yılının ilk 6 ayındaki doğum, evlenme, boşanma ve ölüm olayları hakkında bilgi veren Pehlivanoğlu, şunları kaydetti:
     2012 yılının ilk altı ayında, geçen yılın ilk altı ayına göre doğumda yüzde 10,7, evlenmede yüzde 2, boşanmada yüzde 16 artış yaşanırken, ölüm olayında ise yüzde 7,2 düşüş yaşandı. Gerçeğe aykırı adres beyanı ve diğer nüfus olaylarına ait verilen para cezası ise toplamda 375 bin 86 TL. Vatandaşlarımızın bu tip cezai müeyyidelere maruz kalmamaları için adres beyanlarını doğru yapmaları ve yeni adreslerini 20 iş günü içinde beyan etmeleri, nüfus cüzdanlarını itina ile saklamaları ve yeni doğmuş olan çocukları ile ilgili olarak yasal süre olan 30 gün içerisinde nüfus müdürlüklerine bildirimde bulunmaları gerekmektedir.
     Pehlivanoğlu, nüfus cüzdanını kaybeden ve yeni doğan çocuğunu 30 gün içinde nüfus müdürlüklerine kaydettirmeyenlere 73, gerçeğe aykırı adres beyanında bulunanlara 782 TL. cezai işlem uygulandığını hatırlattı.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman/Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Osmaniyede Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü hizmetleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER