Osmaniyede kan bağışı kampanyası

Osmaniyede kan bağışı kampanyası


OSMANİYE (A.A) - Osmaniyede Vali Celalettin Cerrah öncülüğünde kan bağışı kampanyası düzenlendi.
     Vali Cerrah, Cumhuriyet Meydanında kurulan Kızılay çadırında, vatandaşları kan vermeye teşvik etmek amacıyla kan bağışında bulundu.
     Cerrah, daha fazla kan verilmesini sağlamak için böyle bir kampanya düzenlediklerini belirterek, Bugün kana ihtiyacımız olmayabilir ama yarın bir hastamız olduğunda, trafik kazası geçirdiğimizde kana ihtiyacımız olur. Bu sebeple mutlaka herkesin kan vermesi lazım. Kan veren herkese teşekkür ederim dedi.
     Vatandaşların kan verdim, kansız kaldım gibi bir endişeye kapılmaması gerektiğini ifade eden Cerrah, Doktorlarımızdan aldığımız bilgiye göre, vücudumuz 3 ayda kendini tekrar yeniliyor. Yani bir insan yılda 4 defa kan verebilir. Verilen kanı vücudumuz yerine getirebiliyor. Bu vücudun yenilenmesi demek, kan hücrelerinin yenilenmesi demek diye konuştu.
     Bu arada, Belediye Başkanı Kadir Kara, Garnizon Komutanı Muhabere Kurmay Albay Ersin Kaya, Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, Jandarma Komutanı Albay Hakan Özkan, kamu kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri de kan bağışı kampanyasına destek verdi.
    
     Muhabir: Tuğba Temir / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Osmaniyede kan bağışı kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER