Osmaniyede Bölgesel Hakem ve Gözlemciliğine Geçiş

Osmaniyede Bölgesel Hakem ve Gözlemciliğine Geçiş Sınavı yapıldı


OSMANİYE (A.A) - Osmaniyede Bölgesel Hakem ve Gözlemciliğine Geçiş sınavı yapıldı.
     Merkez Hakem Kurulu 7. Bölge Sorumlusu Seyfi Gözaydın, Cebelibereket Kültür Merkezinde düzenlenen sınavda, 14 bölgede sınav yapıldığını söyledi.
     Başarılı hakemlerin bölgesel hakem veya yardımcı hakem, gözlemcilerin bölgesel gözlemci olarak değerlendirileceğini belirten Gözaydın, şöyle devam etti:
     Sınava girenlerin hepsi illerde hakem ve gözlemcilik yapan arkadaşlarımız. Onların başarılarına göre il hakem kurulları, bunu bir sıralama ve kontenjan dahilinde bizlere bildiriyor. Merkez hakem kurulları olarak bizler de seminerle hakem ve gözlemcilerimizi yorum ve görüntü sınavına tabi tutuyoruz. Sınavda 12 kıstasımız var. Daha sonra ise sınava giren bu arkadaşlarımızı mülakata alarak performanslarını, vücut dilini ve salondaki hal ve hareketliliği, canlılığını değerlendiriyoruz. Bizim için belirleyici olan, hakem ve gözlemcilerimizin yorum ve görüntü sorularına vermiş oldukları cevaplar olacak. Sonuçta başarılı hakemleri bölgesel hakem veya yardımcı hakem, gözlemcileri de bölgesel gözlemci olarak değerlendirmek üzere buradayız.
     Osmaniye İl Hakem Kurulu Başkanı Hasan Aykırı ise, bölgesel sınava Osmaniyenin yanı sıra Adana, Mersin, Karaman, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Kilis illerinden 67 hakem ve gözlemcinin katıldığını belirtti.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman/Tuğba Temir
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Osmaniyede Bölgesel Hakem ve Gözlemciliğine Geçiş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER