Osmaniyede 91. kurtuluş yılı etkinlikleri

Osmaniyede 91. kurtuluş yılı etkinlikleri -Milli Mücadele ve Kurtuluş panelinde, milli mücadele kahramanlarının yakınlarına şükran plaketi verildi


OSMANİYE (A.A) - Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) tarafından, Osmaniyenin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Milli Mücadele ve Kurtuluş panelinde, milli mücadele kahramanlarının yakınlarına şükran plaketi verildi.
     Vali Celalettin Cerrah, OTSO Konferans Salonunda düzenlenen programda, anne ve babaların çocuklarına tarihi öğretmeleri gerektiğini belirtti.
     Cerrah, tarihlerini bilmeyen milletlerin mutlaka yok olmaya mahkum olacaklarını belirterek, Bu nedenle çocuklarımıza Osmaniyenin kurtuluş tarihini, ülkemizin kurtuluş tarihini en iyi şekilde anlatmak zorundayız. Biz, gelecekte çocuklarımıza öyle dokümanlar bırakmalıyız ki; çocuklarımız geçmişte Türk milletinin ne badirelerden geçtiğini, ne zor günlerin üstesinden geldiğini çok iyi öğrenmeliler dedi.
     Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Türk, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Doç. Dr. Süleyman Hatipoğlu ve Emekli Adana Müze Müdürü İsmet İpekin katıldığı Milli Mücadele ve Kurtuluş paneli gerçekleştirildi.
     Panelin ardından milli mücadele kahramanlarının yakınlarına şükran plaketi verildi.
     OTSO Başkanı Arif Taşkaya, Vali Celalettin Cerraha kalpak ve baston hediye etti.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Osmaniyede 91. kurtuluş yılı etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER