Örümcek Ormanlarının botanik parkına dönüştürülmesi isteği

Örümcek Ormanlarının botanik parkına dönüştürülmesi isteği -Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Günaydın: Oluşturduğumuz komisyonumuzun yaptığı çalışma neticesinde gerek bilimsel gerekse yasal açıdan Kürtün Örümcek Ormanlarında botanik park


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, oluşturdukları komisyonun yaptığı çalışma neticesinde gerek bilimsel gerekse yasal açıdan Kürtün Örümcek Ormanlarında botanik parkının oluşturulamayacağı şeklinde kanaat oluştuğunu bildirdi.
     Günaydın, Kent Konseyi Başkanı Hasan Pirin Örümcek Ormanlarında Botanik Park Oluşturulması ile ilgili isteğinin değerlendirildiğini belirtti.
     Bu amaçla kurulan komisyonun, bir ay gibi bir süre içinde yoğun bir çalışma sonucu bilimsel bir rapor hazırladığını ifade eden Günaydın, şöyle devam etti:
     Üniversiteler toplumun malıdır. Bu nedenle toplumsal talepleri karşılamalıdır. Üniversite olarak bu inançla yola çıktık ve bu yolda ilerliyoruz. Dolayısıyla Kent Konseyi Başkanı Hasan Pir tarafından gündeme getirilen Kürtün Örümcek Ormanlarının botanik parkına dönüştürülmesi konusu bizim için görev ve sorumluluktur. Bu konuda Pirin toplumsal bir talebi gündeme taşıdığını ve bundan memnuniyet duyduğumuzu belirtmek isterim. Ancak konu ile ilgili oluşturduğumuz komisyonumuzun yaptığı çalışma neticesinde gerek bilimsel gerekse yasal açıdan Kürtün Örümcek Ormanlarında botanik parkının oluşturulamayacağı şeklinde kanaat oluşmuştur.
     Öte yandan, GÜ Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Günay Çakır başkanlığında ve 10 öğretim üyesinden oluşan komisyonun Kürtün Örümcek Ormanlarında botanik parkı oluşturulması ile ilgili raporunda şu ifadelere yer verildi:
     Doğal yapıya sahip ormanlar, yüzyıllara meydan okumuş dev ağaçları, renkli ve meyveli çalıları, orman içi açıklıkları, dereleri, küçük su birikintilerini içerisinde bulundurmaktadır. Doğanın bu güzelliklerinin korunması için doğaya yakın ormancılık gerekmektedir. Kendine has ekosisteminin bozulmadan gelecek yüzyıllara aktarılması ancak doğaya yakın ormancılıkla sağlanabilir. Bu sebeplere bağlı olarak Kürtün Örümcek Ormanları kendine has ekosistemi sayesinde botanik bahçesine dönüştürülmesi, doğal yapısı bozulacağı için sakınca arz etmektedir.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Örümcek Ormanlarının botanik parkına dönüştürülmesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER