Ortodoks Rumlarının Kütahya ziyareti

Ortodoks Rumlarının Kütahya ziyareti -Yunanistandan Kütahyaya gelen yaklaşık 130 Ortodoks, bir otelde ayin yaptı


KÜTAHYA (A.A) - Fener Rum Patrikhanesi Bursa Metropoliti Elpidophoros Lambriniadis ile Kütahyadan yaklaşık 90 yıl önce Yunanistana göç eden Rumların çocuk ve torunlarından oluşan yaklaşık 130 Ortodoks, Kütahya ziyareti kapsamında ayin yaptı.
     Yunanistandan kente gelerek, Lambriniadis yönetiminde bir otelde gerçekleştirilen ayine katılan Ortodokslar, mumlar yakıp ataları için dua etti. Ayinin ardından katılımcılara ekmek dağıtıldı.
     Lambriniadis, ayin sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Yunanistandan gelen grubun, Kütahyadan yaklaşık 90 yıl önce göç edenlerin çocuk ve torunları olduğunu bildirdi.
     Grubun, atalarının köklerini bulmak amacıyla iman ve sevgi duygularıyla kente geldiğini belirten Lambriniadis, şöyle konuştu:
     Buraya geldiğimizde ilk yaptığımız şey, kiliseye gitmek oldu. Burada bıraktığımız dedelerimizin, ninelerimizin ruhları için dua ettik. Herkes teker teker dedelerinin, ninelerinin ruhu için isimlerini kağıda yazarak bize verdi ve okuduk. Buraya köklerimizi bulmaya geldik. Herkes kendi köklerini aramak, bulmak ister. Çünkü köksüz hiçbir şey yaşayamaz, insan bile yaşayamaz. İmanı, sevgisi olan hiç kimse kalbinde kin veya nefret besleyemez. Sadece Kütahyalı Rumların değil, buradaki Kütahyalıların da sevgiyle dolu olduğunu gördük. Ortak bir kültürümüz var ve bu kültür halen devam ediyor. Geleneklerimiz ve giysilerimiz bile Kütahya giysileri gibidir. Bunun için buradayız.
     Grubun, kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezdikten sonra kentten ayrılacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Ortodoks Rumlarının Kütahya ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER