Ortodoks Rumlarından Kütahyaya ziyaret

Ortodoks Rumlarından Kütahyaya ziyaret -Yunanistandan Kütahyaya gelen yaklaşık 130 Ortodoks, kentteki tarihi kiliseyi ziyaret etti


KÜTAHYA (A.A) - Fener Rum Patrikhanesi Bursa Metropoliti Elpidophoros Lambriniadis ile Kütahyadan yaklaşık 90 yıl önce Yunanistana göç eden Rumların çocuk ve torunlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 130 Ortodoks, Kütahyaya geldi.
     Yunanistanda yaşayan ve kente gelen grup, İstiklal Mahallesinde bulunan Başmelek Kilisesini ziyaret etti. Kilisenin iç bölümünde hatıra fotoğrafı çektiren grup, daha sonra eski çan kulesinin de yer aldığı bahçede toplanarak, mumlar yaktı.
     Bir papaz eşliğinde gruba dua ettiren Lambriniadis, kentten göç edenlerden bazılarının isimlerini okuyup tütsü yakmasının ardından yaptığı konuşmada, Rum asıllı Kütahyalıların çocukları ve torunlarıyla kiliseyi ziyaret ederek, onları kendi yaptıkları mekanda andıklarını bildirdi.
     Bu anmanın bir ayin olmadığını dile getiren Lambriniadis, Ayinimizi yarın yapacağız. Otelin içinde olacak. Ancak ayini yapmadan önce buraya geldik. Bu günden atalarımızın ruhu için küçük bir dua okuduk. Buna bir mevlit diyebiliriz. Rum dedelerimizin ruhu için dua ettik. Kütahyanın yetkilileri, bizim ziyaret edebilmemiz için bu mekanın bahçesini temizleyip hazırladı. Bize yardımcı olan Valilik, Belediye ve Emniyet Müdürlüğüne teşekkür ederiz.
     Grup, Ortodoks geleneklerine göre yapılan tatlının ikram edilmesinin ardından kiliseden ayrıldı.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Ortodoks Rumlarından Kütahyaya ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER