Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Akça: -HES inşaatları tüm hızıyla her bölgemizde devam ediyor, enerjide dışa bağımlılığı aşağılara çekmek istiyoruz


ÇORUM (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akça, hidroelektrik santralleri inşaatlarının tüm hızıyla her bölgede devam ettiğini, enerjide dışa bağımlılığı aşağılara çekmek istediklerini söyledi.
     Akça, Çorum Belediyesi Turgut Özal Konferans Salonunda düzenlenen Çorumun su yatırımlarının değerlendirildiği toplantıda yaptığı konuşmada, kente yapılan yatırımları ele almak ve eksikleri gidermek için bir araya geldiklerini belirtti.
     Türkiyedeki sulanabilir alan miktarını 10 yıl içinde arttırmayı amaçladıklarını anlatan Akça, Ekonomik olan sulama alanlarını suyla buluşturmak istiyoruz. 2060 yılına kadar Türkiyenin içme suyu ihtiyacını planladık, zamanı geldiğinde içme suyu yatırımları yapılacaktır. Türkiyede içme suyu kıtlığı yaşanmadı, yaşanmayacaktır. Hidroelektrik santralleri inşaatları tüm hızıyla her bölgede devam ediyor, enerjide dışa bağımlılığı aşağılara çekmek istiyoruz diye konuştu.
     Müsteşar Akça, ormanlara da artık günün anlayışıyla baktıklarını belirterek, eskiden sadece kereste üretim alanı olarak bakılan orman alanlarından günümüzde pek çok alanda yararlanıldığını, aynı zamanda da ormanların modern yöntemlerle korunmaya çalışıldığını dile getirdi.
     Konuşmaların ardından kentteki yatırımların değerlendirileceği toplantı basına kapalı olarak devam etti.
    
     Muhabir: Esma Aygün / İsmail Çimen
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER