Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: -Bazı kişiler oturduğu koltuklarını başının üstüne koyar, bazıları ise koltuğunu ayağının altına alır. Koltuğunuzu ayağınızın altına alacaksınız


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bazı kişiler oturduğu koltuklarını başının üstüne koyar, bazıları ise koltuğunu ayağının altına alır. Koltuğunuzu ayağınızın altına alacaksınız dedi.
     Bakan Eroğlu, Afyonkarahisarda partisinin Belediye Sosyal Tesislerinde düzenlediği Siyaset Akademisi eğitimine katıldı.
     Programda Deneyim ve Vizyon Paylaşımı dersi veren Eroğlu, katılımcılara muvaffakiyetin sırlarını anlattı.
     Başından geçen anıları aktaran Eroğlu, başarının temelinde hedef koymanın geldiğini, her yöneticinin hedefinin muvaffakiyet olduğunu, bunun için de önce büyük düşünmek gerektiğini belirtti.
     Benim kendime şiar edindiğim bir 7T formülüm var diyen Eroğlu, şöyle konuştu:
     Bunlardan ilki tahayyül yani bir işi yapmak için en geniş şekilde hayal etmek gerekir. Bunun ardından tetkik, tahkik maddeleri geliyor. Bir işe karar verdikten sonra bunları takvim takip eder. İşin takvimini, zamanlamasını yapmazsanız netice alamazsınız. Bunu da ilk defa Türkiyede biz başlattık. Takvimi belli olmayan iş bitmez. Takvim maddesinin ardından ise tatbik ve takip olması lazım. Takibi olmayan iş neticelenmez. Son olarak da teşekkür geliyor. Marifet iltifata tabii, çalışan insanlara teşekkür edeceksiniz.
     Eroğlu, muvaffakiyet unsurlarının en başında ise niyet geldiğini, bunun yanında liyakatin da çok önemli olduğunu kaydederek, Bazı kişiler oturduğu koltuklarını başının üstüne koyar, bazıları ise koltuğunu ayağının altına alır. Koltuğunuzu ayağınızın altına alacaksınız. Sebat, kararlılık, takım çalışması, fedakarlık, tecrübe göstereceksiniz. Bunlar çok önemli. Bizden önceki hükümetler hep laf üretti, biz ise iş ürettik. Farkımız bu. Biz de AK Partili belediyelere hizmet götürelim diğerlerine hizmet götürmeyelim diye bir düşüncemiz olmadı. İzmirin su meselesini halletmem için Başbakanımız talimat verdi. Manisada bir baraj yaptık ve İzmirin su sorununu çözdük diye konuştu.
     Bakan Eroğlu, AK Parti Siyaset Akademisinde katılımcıların sorunlarını yanıtladı.
     Eroğlu, daha sonra İstanbula gitmek üzere Kütahya Zafer Havalimanına hareket etti.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan - Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER