Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "AK Parti hükümeti olarak, İzmire son 70-80 yılda yapılanlardan daha fazlasını son 8 yılda yaptık" -"İzmirde belediyecilik adına bir şey yok. İzmirliler bunun farkına varsın" (Fotoğralı-


İZMİR (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti hükümeti olarak İzmirde son 70-80 yılda yapılanlardan daha fazlasını 8 yılda yaptıklarını belirterek, "İzmirde belediyecilik adına bir şey yok. İzmirliler bunun farkına varsın" dedi.
     Eroğlu, AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığına yaptığı ziyarette, İzmir için 35 tesisin açılış ve temel atma törenini yapacaklarını, son 10 yılda kente muhteşem yatırımları gerçekleştirdiklerini anlattı.
     "İzmirde destan yazıyoruz" diyen Eroğlu, şöyle konuştu:
     "Havalimanının eski hali neydi, şimdi ne durumda. Çevre yolları ne durumdaydı, şimdi ne durumda. İZBAN bitirilemedi, Başbakanımız talimat verdi bitirildi. İstanbul-İzmir otobanı çalışmaları devam ediyor. Bakanlık olarak görülmemiş yatırımlar yaptık. AK Parti hükümeti olarak, İzmire son 70-80 yılda yapılanlardan daha fazlasını son 8 yılda yaptık. Sadece 3-5 bakanlık 10 milyar liradan fazla yatırım yaptı. Kente 55 müjdeyle geldik. Bu yıl ve önümüzdeki yıl tamamlanacak. 2013 ve 2014 yılını İzmirde bakanlığımız açısından yatırımlarda hamle yılı ilan ettik. Biz sözün eri bir hükümetiz. Yapamadığımız şeyin sözünü vermeyiz. Ama muhalefet bizim yaptıklarımızı, hayal bile edemez. İzmire sevdiğini iddia edenler boş konuşuyorlar. Biz İzmiri kalpten, gönülden seviyoruz. Hizmet aşkıyla seviyoruz. İzmire sevgimizi hiç kimse mukayese edemez."
    
     -"İzmirde şehircilik sıfır"-
    
     Kentin birçok sorununun bulunduğuna işaret eden Bakan Eroğlu, İzmirin su sorununu AK Parti hükümetinin çözdüğünü dile getirdi.
     Eroğlu, şöyle devam etti:
     "İzmirde belediyecilik adına bir şey yok. İzmirliler bunun farkına varsın. Propaganda yapıyorlar. AK Parti sizin giyiminize, kuşamınıza karışacak diye. Hizmette yarışamadıklarını biliyorlar, bir takım olmadık bahaneyle vatandaşlarımızı kandırmaya çalışıyorlar. Bizim kimsenin hayat tarzıyla ilgimiz yoktur, dayatmamız asla söz konusu olamaz. Bizde açık da var kapalı da var. Kasket giyen de giymeyen de var. Kırmızı tişörtü seven de var maviyi seven de. Biz milletin partisiyiz, herkesi kucaklıyoruz. Her iki kişiden birinin oyunu alıyoruz çünkü milletin gönlüne giriyoruz. Bütün İzmirlilere, İzmir sevdalılarına söylüyorum. Gelin önümüzdeki dönem büyükşehiri bize teslim edin, bakın İzmir ne oluyor. İzmir şaha kalkıyor. Bunun garantisini veriyoruz. İzmirde şehircilik, kentsel dönüşüm, ekonomik gelişim adına çok muhteşem işler olacak. Bir uçak düşünün. Bir kanadı merkezi yönetim bir kanadı mahalli idareler. İki kanatlı olursa uçar gider. İzmiri uçurup götüreceğiz."
    
     -Suya yapılan zam-
    
     Bir gazetecinin İzmirde suya yapılan yüzde 5 zammı sorması üzerine Bakan Eroğlu, "Suyu getiren biziz, büyük düşünen biziz, zammı onlar yapıyor" yanıtını verdi.
    
     Muhabir: Ramazan Ercan
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER