Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu,

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Rizede: -Bu vadilerde HESler var. Kesinlikle HESleri çok sıkı takip ediyoruz ve edeceğiz. Özellikle can suyu bırakma mecburiyeti var. Bırakmadığı zaman kapatırız, büyük cezalar veririz, ruhsatını


RİZE (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bu vadilerde HESler var. Kesinlikle HESleri çok sıkı takip ediyoruz ve edeceğiz. Özellikle can suyu bırakma mecburiyeti var. Bırakmadığı zaman kapatırız, büyük cezalar veririz, ruhsatını dahi iptal ederiz. Derelerde su her daim akacak dedi.
     Çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Rizede bulunan Bakan Eroğlu, beraberinde Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ile birlikte İyidere Vadisinde yapımı devam eden dere ıslah çalışmalarını inceledi, yetkililerden bilgi aldı.
     Eroğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, sadece Rize ve Trabzonun dışında, Giresun, Ordu ve Erzurumda da bu şekilde vadileri ıslah edeceklerini belirterek, Tamamen çok güzel mekanlar haline getireceğiz. Buralar çöp yığınları değil, mesire alanları olacak. Halkın gelip dinlenebilecekleri, çocuklarının oyun oynayacakları alanlar yapacağız. Hatta ihtiyaçlarını giderebilecekleri, buralara gelip et ve balık yiyebilecekleri, çay içebilecekleri alanlar haline getireceğiz. Sadece dere ıslah çalışması yapmayacağız. Birtakım derelerde göletler yapacağız ve etrafında mesire alanları yapacağız diye konuştu.
     Eroğlu, bu konuda yetkililerin tavsiyelerini de aldıklarını vurgulayarak, İnşallah buralara cennet gibi vadiler yapacağız ifadesini kullandı.
    
     -Derelerde su her daim akacak-
    
     Bakan Eroğlu, HESlerin yapım süreci ve sonrasını çok sıkı takip ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:
     Bu vadilerde HESler var. Kesinlikle HESleri çok sıkı takip ediyoruz ve edeceğiz. Özellikle can suyu bırakma mecburiyeti var. Bırakmadığı zaman kapatırız, büyük cezalar veririz, ruhsatını dahi iptal ederiz. Derelerde su her daim akacak. HESlerden çıkan su zehirli değil, tertemizdir. Bazı derelere yapılınca regülatörlere balık yetiştirimi dahi şart koşuyoruz. Gerek DSİ, gerek Orman Bölge Müdürlüğümüz gerekse Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğümüz aynı zamanda Karayolları ve diğer ilgililer vali ve belediye başkanının koordinesinde bunlar gerçekleştirilecek, vatandaşın memnuniyetine sunulacak.
     Vadilerdeki HESler dolayısıyla çirkin görüntülerin oluşabildiğine işaret eden Eroğlu, Çirkin görüntüleri engellemek için ne kadar fidan isteniyorsa o kadar fidanı ücretsiz vereceğiz dedi.
     Bakan Eroğlu, bir gazetecinin HESlerin vadilerin bir bölümünden aldığı suyu tekrar dereye bırakmasının derelerin bir kısmının kurumasına yol açtığı yönündeki sorusuna ise Bu vadiyi cennetten bir parça haline getireceğiz. HESleri ve taşkınları önlemek, fazla suyun enerjisini almak için yapıyoruz. Ayrıca HESlerin çevreyi kirletmesine müsaade etmeyeceğiz. Bir ağaç kesiyorsa en az beş kat daha fazla ağaç dikecek yanıtını verdi.
     Burada vatandaşlarla sohbet ederek, sorunlarını dinleyen Bakan Eroğlu, daha sonra temaslarını sürdürmek üzere Rizeden kara yolu ile Trabzona hareket etti.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar / Burak Altunöz
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER