Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu,

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisarda -Eroğlu, inşası tamamlanan Akarçay Mesire Alanında incelemede bulundu


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisarda inşası tamamlanan Akarçay Mesirelik Alanının kente sınıf atlattığını, projenin her kesim tarafından beğeni topladığını bildirdi.
     Bakan Eroğlu, bir dizi açılış ve temel atma törenlerine katılmak için geldiği Afyonkarahisarda, Akarçay Mesire Alanında incelemede bulundu.
     Vali İrfan Balkanlıoğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Akif Özkaldı, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan ile Akarçay Mesire Alanını gezen Eroğlu, eksikliklerin giderilmesi ve çalışmaların bir an önce tamamlanması talimatını verdi.
     Eroğlu, Akarçay üzerinde yapılması planlanan bir çalışmayı da kağıt üzerinde DSİ Genel Müdürü Özkaldıya anlattı.
     Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Eroğlu, projenin kolay olmadığını, DSİ ve belediyenin yoğun bir çalışma yaptığını belirtti.
     Zemin nedeniyle 151 kilometre fore kazık çakıldığını aktaran Eroğlu, korkuluklar, köprüler, yeşil alanlar, yürüyüş mekanları, dinlenme ve eğlence alanları gibi çalışmaların da yapıldığını ifade etti.
     Projenin Afyonkarahisara sınıf atlattığına dikkati çeken Eroğlu, "Son zamanlarda yapılan yarışmalarda burası art arda ödül aldı. Bu alan, insanların sabah-akşam dolaşacakları, nefes alacakları bir mekan. Burası gibi Zafer Ormanını da yaptık. Afyonkarahisardaki otellere gelenlerin, odaya tıkılıp kalıyoruz diye şikayetleri vardı. Bu tür imkanları sunmak lazımdı. Akarçay Mesirelik Alanı inşa edildi" diye konuştu.
     Eroğlu, bu mesire alanını ziyaret edeceklerin, şehir kültürüne uygun bir şekilde dolaşması gerektiğini söyleyerek, şunları kaydetti:
     "Burada herkes gece yarısı rahatlıkla dolaşabilecek ve sürekli denetim yapılacak. İnsanların eğleneceği şekilde yeşil alan oluşturuldu. Kitap okunacak bir kahvehane yapacağız. Alana gelen insanlar sporunu yapacak, eğlenecek, rahat bir nefes alacak. Eksiklikler tamamlanınca buraya bir tekne, su bisikletleri getiriliyor. Mahalli idarelerle ilgili Ankarada bir fuar vardı, Başbakanımıza burası ile ilgili sunum yapıldı. Başbakanımız da gördü ve teşekkür etti."
     Kentteki 26 Ağustos Tabiat Parkının da yeniden ele alınacağına değinen Eroğlu, Çanakkaledeki gibi muhteşem bir İstiklal Harbi Tanıtım Merkezini bu parkta inşa edeceklerini vurguladı.
     Eroğlu, daha sonra Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER