Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu,

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Adanada -Eroğlu: "İnşallah birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daha da pekiştirerek daha da güçlü hale geleceğiz"


ADANA (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İnşallah birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daha da pekiştirerek daha da güçlü hale geleceğiz" dedi.
     Eroğlu, Karataş ilçesinde düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Adanaya 29 müjdeyle geldiğini ve bunların maliyetinin ise 414 milyon lira olduğunu söyledi.
     Bu bölgeyi doğa ve yayla turizminin merkezi haline getirmeyi istediklerini bildiren Eroğlu, bunu da gerçekleştireceklerini vurguladı.
     Türkiyenin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde "muhteşem bir dönüşüm" yaşadığını anlatan Erdoğlu, şunları kaydetti:
     "Bakınız paradan 6 sıfır atıldı. Türkiye Cumhuriyetinin pasaportları itibarlı hale geldi. Eskiden IMFden bir memur geldiği zaman devlet başkanı gibi karşılanırdı. Bütün talepleri dönemin koalisyon hükümetine dikte ettirirdi. Ama o dönemler geride kaldı. Aynısını Başbakanımıza yapmak istediler ama Başbakanımız Biz büyük milletiz, şanlı bir tarihimiz var. Ya bizim şartlarımızı kabul ederseniz ya da size güle güle demekten başka çare yok dedi ve IMFsiz yolumuza devam ettik. Şu anda az bir borcumuz kaldı onu da bitiriyoruz."
    
     -"Milletimizin hizmetkarıyız"-
    
     Merkez Bankasının kasasının dolu olduğunu anlatan Eroğlu, "İnşallah birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daha da pekiştirerek daha da güçlü hale geleceğiz. Geçmişte koalisyon hükümeti döneminde DSİde 3,5 yılda sadece 9 tesis açılabilmiş. Biz ise yılda 350-400 tesis açıyoruz. Milletten aldığımızı millete hizmet olarak veriyoruz. Milletimizin hizmetkarıyız. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını en iyi muhafaza eden hükümet Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki AK Parti hükümetidir. Hesap ortada. Milletimiz ne olduğunu çok iyi bilir" diye konuştu.
     Adananın geçmişte ihmal edildiğini savunan Eroğlu, "Bizim Anadoluda bir söz var, Adam eksek biter derler. Burası muhteşem bir ova. Ama maalesef burada bazı şeyler yapılmamış. Ama biz son 10 yılda burada çok büyük yatırımlar yaptık. Ama bu yeterli değil" ifadelerini kullandı.
     DSİ Genel Müdür Vekili Güven Karaçuha ise Adanada 8 tesisin temelini attıklarını, 2 tesisin de açılışını gerçekleştirdiklerini belirtti.
     Projelerden 8inin sulama, 2sinin ise taşkın koruma amaçlı olduğunu anımsatan Karaçuha, "Toplam 189 milyon 354 bin 990 liraya mal olacak tesislerle 302 bin 400 dekar tarım alanına sulama suyu sağlanacak, 1 milyon 25 bin 300 dekar sahaya su temin eden isale kanalları yenilenecek, bir ilçe ve bir yerleşim yeri taşkınlardan korunmuş olacak. Hedefimiz sulanmayan alan bırakmamaktır. Bu hedefe ulaşmak adına var gücümüzle çalışmaktayız. Çalışmalarla bu coğrafyanın çok daha bereketli hale geleceği açıktır" şeklinde konuştu.
     Konuşmaların ardından toplu açılış töreni gerçekleştirildi.
     Törene, Vali Vekili Durmuş Gençer, AK Parti Adana Milletvekilleri Necati Çetinkaya, Necdet Ünüvar, Fatoş Gürkan, Mehmet Şükrü Erdinç, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Volkan Kaşik / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER