Organik ürünler ilgi görüyor

Organik ürünler ilgi görüyor -Mobilya ustası, organik bahçesinde müşterilerine dalından taze sebze-meyve toplama imkanı sunuyor


TEKİRDAĞ (A.A) - Mobilya ustası, organik bahçesinde müşterilerine dalından taze sebze-meyve toplama imkanı sunuyor.
     Mobilya ustası Sami Çakar (66), AA muhabirine 9 yaşındayken Makedonyadan Türkiyeye göç ettiklerini, mobilya ustası olarak çalıştığı İstanbulda iflas etmesinin ardından Marmaraereğlisi ilçesine yerleştiğini söyledi.
     Uzun yıllar boyunca mobilya imalatı yaparak Türkiyenin her yerine sattıklarını belirten Çakar, İflas ettikten sonra Marmaraereğlisinde yıllar önce yatırım amaçlı almış olduğum evime yerleştim. Burada, alışmış olduğum hayatı kafamdan silip hayatımda yeni bir sayfa açtım dedi.
     Marmaraereğlisindeki evinin etrafında bulunan arazide organik sebze-meyve üretmeye başladığını anlatan Çakar, 10 yıldır üretime devam ettiğini bildirdi.
     Yetiştirdiği organik tarım ürünlerine Marmaraereğlisi ve bölge ilçelerden talep geldiğini ifade eden Çakar, şunları kaydetti:
     Organik bahçeme alışveriş yapmak için çevre ilçeler ve İstanbuldan müşteri geliyor. Müşterilerim, bu organik bahçedeki organik tarım ürünlerini ailece çocuklarıyla birlikte dalından toplama zevkini yaşıyor. Yetiştirdiğim ürünlerde bir yıl önceden bekletilmiş hayvan gübresi ve tamamen doğal üretim araçları kullanıyorum.
    
     Muhabir: Coşkun Bozyel / Muhterem Erkul
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Organik ürünler ilgi görüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER