Ordu Belediye Başkanı Torun: Yeni nesle

Ordu Belediye Başkanı Torun: Yeni nesle iyi bir çevre bırakma iddiasındaysak yapılan hizmetleri korumak durumundayız


ORDU (A.A) - Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Yeni nesle iyi bir çevre bırakmanın iddiasındaysak yapılan hizmetleri korumak durumundayız dedi.
     Torun, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte bulunan teleferik, bank ve heykel gibi hizmetlerin tahrip edilmesinin son derece üzücü olduğunu belirtti.
     Tahrip edilen ürünler için tedbir almayı düşündüklerini ifade eden Torun, şöyle konuştu:
     Ama bunlar hepimizin malı ve ortak kullanım alanları. Bunlar telafi edilebilir ve onarılabilir. Ordunun çok modern, eğitimli ve gelişmiş bir kent olduğunu söylüyoruz. Ancak bu tür olayları tasvip etmemiz mümkün değil. Bunları kontrol etmemiz gerekir. Sadece kendi görevlilerimizle olacak bir şey değil. Bugün gelişmiş ülkelerde vatandaş her türlü konusuna sahip. Bir otokontrol kurulmuş ve karşılıklı medeni ilişkiler içerisinde kontroller yapılıyor. Bu konuda herkesten destek istiyorum. Tabi ki belli tedbirleri alacağız. Ama bu sadece kurumumuzun veya güvenlik güçlerinin yapacağı bir iş değil. Bu hepimizin ürünü ve sahip çıkmamız lazım. Sahilde, teleferikte, şehir mobilyalarında, banklarda, heykellerde ve her yerde ürünlerimize sahip çıkmalıyız. Eğer gelecekte yeni nesle iyi bir çevre bırakma iddiasındaysak yapılan hizmetleri korumak durumundayız.
     Binaların iyileştirilmesi konusunda çalışmaların sürdüğünü anlatan Torun, şunları kaydetti:
     Belli pilot bölgeler belirledik. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile görüşme gerçekleştirdik. Arkadaşlarımızı bu konu için eğitimlere gönderdik. Önümüzdeki günlerde bu konuda donanımlı bir hocamızı da Orduya davet edeceğiz. Bu anlamda bir bilgilendirme toplantısı yapılacak. Evlerin yapılış yılı ile röntgenleri çekiliyor. Bu doğrultuda bütün mahalleleri mercek altına aldık. Fakat ilk olarak Subaşı, Bucak ve Yeni mahallelerinde çalışmalar olacak.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Ordu Belediye Başkanı Torun: Yeni nesle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER