Ordu büyükşehir oluyor

Ordu büyükşehir oluyor -AK Parti Ordu Milletvekili Şahinin, Ordunun büyükşehir belediyesi kapsamına alınması amacıyla yasa teklifi hazırlayıp TBMM Başkanlığına sunması, kentte sevinçle karşılandı -ORİŞAD Yönetim Kurulu B


ORDU (A.A) - AK Parti Ordu Milletvekili İdris Naim Şahinin, Ordunun büyükşehir belediyesi kapsamına alınması amacıyla yasa teklifi hazırlayıp TBMM Başkanlığına sunması, kentte sevinçle karşılandı.
     Ordu İş Adamları Derneği (ORİŞAD) Yönetim Kurulu Başkanı Avni Yılmaz, AA muhabirine, büyükşehir kararını Orduya verilmiş bir şans olarak gördüğünü ifade etti.
     Ordunun buna layık olduğunu belirten Yılmaz, Nüfusumuz 750 binin üzerine çıktı. Bu kararı, sayın Başbakanımızın Orduya göstermiş olduğu bir lütuf olarak değerlendiriyorum. İnşallah ilimiz artık büyükşehir olarak anılacak. Bu oldukça mutlu edici bir şey dedi.
     Büyükşehir kararının Ordulu iş adamlarının ufkunu açacağını dile getiren Yılmaz, Çünkü bundan sonra diğer illerdeki yatırımcılar ilimize gelecek. Bunu gören iş adamlarımız kendilerini daha da geliştirecekler. İnşallah böylelikle Orduda yeni istihdam alanları olacak. Ordunun büyükşehir olması, kentteki ticaretin gelişmesine katkı sağlayacaktır diye konuştu.
    
     -Türkiye Muhtarlar Federasyonu Başkanı Akdeniz-
    
     Türkiye Muhtarlar Federasyonu ve Ordu Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Akdeniz ise Ordunun büyükşehir olmanın katkısını gün geçtikçe daha fazla göreceğini söyledi.
     Gelinen süreci sevinçle karşıladıklarını anlatan Akdeniz, şöyle devam etti:
     Ordunun büyükşehir olmasıyla sorunlarının birçoğunu bertaraf edeceğini düşünüyorum. Büyükşehir olmak, çocuklarımızın geleceği açısından da önemli bir hadisedir, çok önemsediğimiz bir olaydır. Burada olaya siyasi olarak yaklaşmamız asla mümkün değildir. Tarafsız bir gözlükle bakarsak, Ordunun büyükşehir olmasını destekliyoruz. Büyükşehir olunmasını hep savunmuşumdur. Çünkü ilimiz buna layık bir şehirdir.
     Ulusal Fındık Konseyi (UFK) ve Ordu Ticaret Borsası (OTB) Başkanı Necdet Gürsoy da süreci yakından takip ettiklerini belirterek, Şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum dedi.
    
     -Orduspor Kulübü Başkanı Türkmen-
    
     Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen ise Ordunun büyükşehirlere eklenecek olmasının kendilerini oldukça mutlu ettiğini aktardı.
     Süper Ligde takımı olan Ordunun mutlaka büyükşehir olması gerektiğine değinen Türkmen, Büyükşehir olması, Orduyu Karadenizde yükselen bir değer yapacaktır. Ordunun bundan sonra göç veren değil, göç alan bir şehir olacağını düşünüyorum ifadelerini kullandı.
     Ordulular da kentin büyükşehir olması yönündeki çalışmaları olumlu değerlendirdiklerini dile getirdi.
    
     Muhabir: Sefa Eyi - Eyüp Elevülü - Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Ordu büyükşehir oluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER