Orduda Ahilik Haftası kutlamaları

Orduda Ahilik Haftası kutlamaları


ORDU (A.A) - Ordu Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliğince, Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında program düzenlendi.
     Şarkiye Mahallesi Atatürk Anıtı önünde düzenlenen program, mehteran takımının düzenlediği gösteriyle başladı.
     Daha sonra saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını Ordu Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Aydın Bostancıoğlu yaptı.
     Ahilik kurumunun günümüzde esnaf ve sanatkar teşkilatları olarak hayatına devam ettiğini ifade eden Bostancıoğlu, Tabi geçmişe bakıldığında, bizim yaptıklarımızla pirlerimizin ve ustalarımızın yaptıkları mukayese bile edilemez. Zanaat olarak onlar bizlerden çok çok öndelerdi. Bugün bile dünyanın büyük gıptayla baktığı ve anlamaya çalıştığı ahilik kurumunun değerlerini ne kadar iyi öğrenerek anlayabilirsek sosyal ve ekonomik hayatımız o kadar mükemmele doğru gider dedi.
     Ordu Valisi Orhan Düzgün ise ahiliğin sadece esnaf arasındaki ilişkilerle çalışan ve çalıştıran arasındaki ilişkiler olmadığını belirterek, Aslında toplumda ahilik kültüründen kaynaklanan bazı davranış kalıplarıyla, güzel ahlak ilkeleriyle ve aynı zamanda büyüklerle küçükler ya da anne, baba ve çocuklar arasındaki ilişkilerde de güzel ahlakın güzel davranış kalıplarında oluşturulmasıyla ahilik kültürünün çok büyük etkisi var diye konuştu.
     Konuşmaların ardından tiyatro gösterisi sahnelendi.
     Program sonunda katılımcılara ahilik pilavı ikram edildi.
    
     Muhabir: Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Orduda Ahilik Haftası kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER