Onlara yarıyıl tatili yok

Onlara yarıyıl tatili yok -Simavda Çitgöl Ortaokulu öğrencileri, 6 yıldır sömestir tatilinde okulda ders çalışıp, gelecek dönem için hazırlık yapıyor -Bu çalışmaların da katkısıyla geçen yıl 49 öğrencinin, önemli okullara yerl


KÜTAHYA (A.A) - Simav ilçesinde, Çitgöl Ortaokulu öğrencileri, 6 yıldır sömestir tatillerini okulda ders çalışıp, gelecek dönem için hazırlık yaparak geçiriyor.
     Okulun müdürü Serdal Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, matematik öğretmeni Mehmet Şentosun gözetiminde yürütülen yarıyıl tatili çalışmalarının, kitap okuma ve matematik ağırlıklı olarak ders tekrarı şeklinde geçtiğini söyledi.
     Bu çalışmalarla öğrencilerin, hem ikinci yarı yıla hem de bazı sınavlara hazırlanmasını amaçladıklarını belirten Şimşek, ilkokulda 242, ortaokulda 208 öğrencinin eğitim gördüğünü bildirdi.
     Şimşek, 6 yıldır yürüttükleri sömestir tatillerindeki çalışmaların katkısıyla geçen yıl 8inci sınıfı tamamlayan 49 öğrencinin büyük başarılara imza attığını anlattı.
     Serdal Şimşek, şunları kaydetti:
     49 mezunumuzdan 4ü fen liselerinde, 5i Anadolu öğretmen liselerinde, 11i Anadolu sağlık meslek liselerinde, 7si meslek liselerinde, 22si de çeşitli okullarda eğitimlerini sürdürüyor. Bu öğrencilerimizden 11i, Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavını kazandı. Başarıların günümüz öğrencilerine örnek olması, onların da ağabey ve ablaları gibi önemli okullara yerleştirilmesini istiyoruz. Bu konuda okul aile birliğinden önemli destek alıyoruz. Öğretmen arkadaşım Mehmet Şentosun, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da karşılık beklemeden programda yer aldı. Kendisine teşekkür ederim.
    
     -Hızlı okuma alışkanlığı kazanıyorlar-
    
     Öğretmen Mehmet Şentosun, 5, 6, 7 ve 8inci sınıf öğrencilerinin katıldığı etüt programının, yarıyıl tatili süresince hafta içi her gün 14.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirildiğini söyledi.
     Programda görev almaktan mutlu olduğunu dile getiren Şentosun, Önceki yıllarda benzer programları uyguladık ve akabinde öğrencilerimiz güzel başarılar elde etti. Etüde katılan öğrencilerimiz kitap okuyup, hızlı okuma alışkanlığı kazanıyor. Daha sonra da birinci dönemin matematik ağırlıklı tekrarını program dahilinde gerçekleştiriyoruz dedi.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök / Deniz Açık / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Onlara yarıyıl tatili yok Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER