Omuz omuza verdiler, dünya şampiyonu oldular

Omuz omuza verdiler, dünya şampiyonu oldular -Çinde düzenlenen 4. Dünya Gençler Wushu Şampiyonasında duilian stilinde dünya birincisi olan Şeyma Urhan ve Kübra Açıkgöz, bu başarılarını iyi arkadaşlıklarına ve kamplarda aynı odayı p


SİVAS (A.A) - Önder Felek - Çinin özerk bölgesi Macauda düzenlenen 4. Dünya Gençler Wushu Şampiyonasında duilian stilinde dünya birincisi olan Şeyma Urhan ve Kübra Açıkgöz, bu başarılarını iyi arkadaşlıklarına ve kamplarda aynı odayı paylaşmalarına bağlıyor.
     Macauda 17-25 Eylül tarihleri arasında düzenlenen şampiyonada taolu (gösteri) kategorisi duilian (ikili karşılaşma) stilinde birinci olan Şeyma Urhan (18) ve Kübra Açıkgöz (16), elde ettikleri başarının gururunu yaşıyor.
     Şeyma Urhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aynı zamanda antrenörü de olan babası Salih Urhanın sayesinde 7 yaşında wushuya başladığını söyledi. İlk zamanlar wushuyu bir oyun zannettiğini ifade eden Urhan, oyun olarak başladığı sporda kısa sürede kendini geliştirerek başarılar elde ettiğini belirtti.
     Çok sayıda Türkiye ve Avrupa şampiyonluğu bulunduğunu kaydeden Urhan, son olarak Çinde yapılan dünya şampiyonasında ikili gösteri dövüşünde Türk bayrağını göndere çektirmenin gururunu yaşadığını söyledi.
     Birlikte şampiyonluğa ulaştığı Kübranın kendisine çok destek olduğunu aktaran Urhan, şunları kaydetti:
     O benim kardeşim gibi. Birbirimizi destekleyerek başardık. Kamplarda sürekli yan yana olduk. Milli takım kampında da oda arkadaşıydık. Günlerimiz hep birlikte geçiyordu. Kübra hep yanımdaydı, beni çok destekledi. Maçlara girmeden önce birbirimizi hazırladık. O beni, ben onu motive ettim. Yine babam da en büyük destekçilerimden oldu.
    
     -Kuzeni sayesinde wushuya başladı-
    
     Kübra Açıkgöz de 5 yıl önce wushuya başladığını, bu spora başladıktan bir yıl sonra Türkiye şampiyonu olduğunu belirterek, Kuzenim wushu yapıyordu, ben de antrenmana gittim, izledim. Hoşuma gidince devam ettim dedi.
     Kısa sürede bu sporda başarılar elde ettiğini dile getiren Açıkgöz, dünya şampiyonluğuyla başarılarını taçlandırdığını ifade etti. Açıkgöz, çevresinden ve ailesinden hep destek gördüğünü, olumlu tepkiler aldığını anlatarak, başarının çok çalışmaktan geçtiğini vurguladı.
     Bu spora başladığından itibaren takım arkadaşı Şeyma ile iyi ilişkiler içerisinde olduğunu aktaran Açıkgöz, Kamplarda birlikte kaldık. Kamplarda, antrenmanlarda birbirimize hep yardımcı oluyoruz. Birbirimizi maçlara hazırlıyoruz diye konuştu.
     Wushu Milli Takım Antrenörü Salih Urhan ise Çindeki şampiyonaya takım halinde çok iyi hazırlandıklarını ve yaklaşık bir ay kamp yaptıklarını söyledi.
     Kübra ve Şeymanın altın madalya kazanmasının kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Urhan, wushuda başarılı sonuçlar almaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Omuz omuza verdiler, dünya şampiyonu oldular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER